HKJ Group

:
juni 2014
Overgangen mellem nyt og gammelt fornemmes ikke. Materialevalg og arkitektonisk greb sikrer kontinuitet. Den ekstra etage på tilbygningen med sort hyperite understreger de horisontale linjer.
Der er sat god plads af til teknikrummet, som huser det store ventilationsanlæg, der er udført af Lassen Ventilation.
Der er lagt vægt på lys og transparens i administrationen, hvor man har valgt at opdele kontorerne med lydisolerede glasvægge fra Deko Loft + Væg.
previous next

Under ét tag

Sider

Byggefakta

HKJ Group
Murevej 4-6
6710 Esbjerg V
Danmark

Bygherre:
HKJ Ejendomme ApS
Totalrådgiver:
Arkitektfirmaet Rudolf Lolk A/S, Ingeniør'ne A/S
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S
Areal:
3300 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
september 2013 - maj 2014

- Vi har generelt haft fokus på funktionalitet og der er lavet mindre ændringer undervejs i projektet. For eksempel blev den oprindelige tanke om LED-belysning ændret undervejs – ganske enkelt fordi det ikke var effektivt nok i servicehallen, hvor der er brug for godt arbejdslys, forklarer Martin Büchert, der i stedet valgte armaturer med lavenergi lysstofrør.

Lys og transparens

Det lyse og transparente indtryk er gennemgående for hele projektet, hvor farvevalg og brug af glas giver et luftigt og let helhedsindtryk. Man har for eksempel valgt at lave vinduespartier mellem servicehal og administrationen, hvor der er monteret BS60 brandglas. Brugen af glasvægge ind til administrationens enkeltmandskontorer, betyder også at lyset kan flyde frit til de lokaler, der er placeret midt i bygningen. Det er Deko Loft + Væg, der har løst den opgave ved hjælp af GV 1490 glasvægge – 2-lags glasvægge med høj lydreduktion. Den store afstand mellem glassene og anvendelsen af to forskellige glastykkelser sikrer en meget høj lydisolation.

Der er generelt gjort meget for at skabe så gode arbejdsforhold for de ansatte som muligt. For eksempel har man vendt alle kontorfaciliteter mod nord for at undgå overophedning på kontorerne. Der er ofret pænt store summer på et velfungerende ventilationsanlæg, som sikrer et sundt indeklima. Det er Lassen Ventilation ApS, der har håndteret den opgave med to anlæg – et stort anlæg på 6.000 kubikmeter til administrationen og et mindre anlæg på 1.300 kubikmeter, der betjener de såkaldte velfærdsfaciliteter til personalet. Ventilationsarbejdet er vundet i indbudt licitation.

Næste etape

Der er blevet luft og albuerum til alle og der er endda ekstra lokaler til eventuel udvidelse af administrationen.

- Der er lagt et ekstra dæk ind over administrationen, som kan tages i anvendelse senere, hvis der bliver bruge for det, fortæller Martin Büchert.

- Med det ekstra dæk kunne vi undgå at lave et spring i facaden og har dermed opnået et mere harmonisk ydre. - Projektet er stort set blevet færdigt til tiden. Næste etape består i at renovere og opdatere de eksisterende lokaler, så de stil- og materialemæssigt kommer til at matche det nye. Endelig skal de to bygningskroppe forbindes indvendigt med større passager, så man får naturlige og mere åbne overgange, slutter Martin Büchert.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 3

Butik

Bygma Aabenraa

Bygma i nye rammer

Butik

Bygma Aabenraa

Bygma i nye rammer

Museum

Danmarks Borgcenter

Et vindue til fortiden

Domicil

Dong Energy

Det samlende element

Bolig

Elkærparken

Fuld valuta for pengene

Forsyningsanlæg

Energitårnet

Et monument over fornuftig energiproduktion

Forlystelsescenter

Ghost - The Haunted House

Ældet western-pragtvilla - med spøgelser

Domicil

HKJ Group

Under ét tag

Kontorhus

Kontorhus Eternitten

Genoplivning af den gamle eternitfabrik

Bolig

Korskærparken

Boligglæde bag facaden

Transportcenter

Krydstogtterminal Nordhavn

Som en rejselysten flåde

Kulturcenter

Musikkens Hus

Musikkens Hus blev akustikkens hus

Bolig

Olof Palme Parken

Parkboliger i kridhvid beton

Butik

Silvan og Netto

Et godt sted at handle

Bolig

Urban House

Nul fejl!

Offentlige kontorer

Værdipark Skanderborg

Ny vinkel på værdierne

Skole

Øster Farimagsgades Skole

Tradition og fornyelse