Elro Energi

:
september 2010

Det centrale atrium i en meget amorf form, samler huset og giver lys og luft til etagerne. Her foregår kommunikationen direkte imellem medarbejderne.

Elro Energi A/S’ nye domicil har sit helt eget udtryk med de elegante svungne vinger, der opleves meget forskelligt, afhængig af hvor, man står.

Det centrale atrium i en meget amorf form, samler huset og giver lys og luft til etagerne. Her foregår kommunikationen direkte imellem medarbejderne.

previous next

Elegante vinger til let glashus

Sider

Byggefakta

Elro Energi A/S
Normannsvej 1
8900 Randers
Danmark

Bygherre:
Elro Energi A/S
Bygherrerådgiver:
D.A.I. Arkitekter Ingeniører A/S
Arkitekt:
D.A.I. Arkitekter Ingeniører A/S, Arkitektfirmaet Nord A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
5300 kvm.
Byggesum: 
61 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2009 - maj 2010

- Parketgulv og akustikloftet ligger som et gridnet i bygningen, parallelt med det store glasparti ved indgangen, og understreger derved den organiske form på bygningen, fortæller arkitekt Ole Hou fra d.a.i. Arkitekter Ingeniører A/S, som har designet det smukke hus.

Glasvægge understreger husets idé

Indretningen hænger tæt sammen med den luftige arkitektur. Der er en fin variation mellem større kontorområder og mere lukkede områder med møde- og stillerum. Der er brugt rigtigt mange glasvægge og døre – alle leveret af Deko loft + væg p/s. De er af typen FG og med tilhørende høje helglasdøre monteret i lydtætte alukarme. Samtidig har Deko stået for gipsvæggene og lofter i mineraluld, opsat i skjult skinnesystem, og de hvide balkonforkanter.

Fra atriet bevæger man sig ned ad en rampe til kantinen, der ligger i bygningens meget spidse ‘gavl’. Rampen er en flot bevægelse, og kantinen får ekstra loftshøjde. Ovenover ligger foredragssal og øverst direktionen.

I Elros nye domicil er idéen om det svævende, transparente hus ført helt til dørs. Fra husets hjerte, atriet er der en stor åbenhed både til landskabet og etagerne. Glas er et gennemgående materiale fra værn, vægge og facade. Brugen af glas understreger også husets bløde linjer, der virker ubesværede som ballet.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 3

Domicil

Abena

Det store A i Aabenraa

Sport

Arena Midt

Udfordrende arena

Domicil

Dahl Advokatfirma

Advokater omkring et atrium

Plejecenter og genoptræning

Dronning Anne-Marie Centret

Nænsom opdatering af plejecenter

Domicil

Elro Energi

Elegante vinger til let glashus

Bolig

Frederik 8.s Palæ

Empire og wi-fi

Domicil

G4S

Minimalisme i rødt og hvidt

Plejecenter og genoptræning

Glarbjerghus

Brudte facader i gule sten

Bolig

Lærkehaven

Energivenlige familieboliger med kant

Pengeinstitut

Middelfart Sparekasse

Sparekasse i unik geometri

Skole

Sophienborgskolen

Ny skolebygning i baghaven

Ungdomsbolig

Teknisk Kollegium Horsens

Kollegieboliger i stram stil

Skole

Tradium Murerfagskolen

Eleverne murede med

Sport

ValHallen

Et valhalla for idrætslivet

Domicil

Widex

Widex er landet