Comwell Kellers Park Hotel

:
juni 2008
Hotellets indgang er placeret i den nordlige fløj med udsigt over Vejle Fjord. Bygningerne har tidligere været den Kellerske Åndsvage Anstalt siden 1900.
Fra spa-afdelingens svømmebassin er der usigt til den smukke omkringliggende natur. En sjælden oplevelse for krop og sjæl.
Selv hotelgangene er stemningsfyldte med masser af dagslys. Dørene er fra Daloc, der er monteret af Tømrermester Per Vaaben. De brune tæpper er fra Ege Contract.
Alle 104 værelser er smagfuldt indrettet med B&O, Hästens senge og kvalitetstæpper fra Ege Contract.
Anlægget er bygget sammen i hjørnerne, men uden at konkurrere med de palælignende bygninger. Vinduerne i det nybyggede er fra VELFAC, mens Rationel Vinduer har leveret trævinduer som de eksisterende i de gamle bygninger.
Woodfloor har leveret parketgulve i røget eg. Her i cafeen og baren giver det en god balance til den ellers meget lyse og lette indretning.
previous next

Sansernes hotel

Kellers Park Hotel er det første danske 5-stjernede spa- og konferencehotel i landet, tæt på Vejle Fjord i et naturskønt område

Byggefakta

Comwell Kellers Park Hotel
H. O. Wildenskovsvej 28
7080 Børkop
Danmark

Bygherre:
Kellers Park Hotel Byg P/S
Bygherrerådgiver:
Henning Chr. Andersen Consult ApS
Arkitekt:
Schmidt, Hammer & Lassen A/S
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Andre aktører:
Urup Development A/S
Areal:
12200 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.

Mere optimale rammer for et moderne hotelkompleks er svært at finde. De eksisterende bygninger oser af autencitet og charme og har været lige til at ombygge til hotelværelser med stedets tidligere funktion som sygehus.

Fire længer omkranser et fint gårdrum, der i dag er ankomst og parkering for hotellets gæster. Med beliggenheden ved Vejle, gåafstand til en ny marina ved Fjorden, og golfbaner er der mange attraktioner for et bredt spekter af gæster. De unikke gamle bygninger, suppleret med moderne arkitektur og design, giver hotellet en særlig identitet, der opfylder de fleste drømme om et luksusophold.

Kellers Park er et historisk område, der går mere end hundrede år tilbage. Også dengang var det et enestående smukt landskab ved Fjorden, og derfor valgte læge Christian Keller at placere et sygehus for udviklingshæmmede her. Bygningsanlægget blev opført i fransk slotsstil med 4 længer. Bygningerne, der har været gule, er bygget i fine proportioner med mange detaljer, der fortsat er bevaret.

Helhedsplan sikrer stedets ånd

Schmidt hammer lassen tegnede i 2002 en helhedsplan for Urup Development, der omfatter ikke bare de nuværende hotelbygninger, men også en serie af andre bygninger i området.

I planen er der lagt vægt på at bevare den smukke natur. SHL har fx tegnet en stribe moderne villaer, nænsomt placeret på det skrånende terræn, uden egentlige haver. Landskabet får altså lov til at grænse op til husene. Da tegnestuen kom til at løse renoveringen og tilbygningen af hotel Kellers Park, var det naturligt at fortsætte den minimale og stramme stil fra boligerne.

Mellem de eksisterende fløje er der bygget lave bygninger, der binder komplekset sammen og skaber rum med udsigt til den omgivende natur og fjorden. Arkitekturen er meget enkel og homogen, der tydeligvis signalerer nutidigt byggeri, men samtidigt træder tilbage for de eksisterende bygninger, med deres tårne, buer og detaljerigdom. Skjult fra gårdrummet, hvor man får den bedste helhedsoplevelse af byggeriet, er der bygget endnu en hotelfløj tæt på spaområdet. I to længer er der hotelværelser på 1. og 2. sal mens der på øverste etage er indrettet 10 luksusejerlejligheder.

En spændende proces

Bygherrerådgiver Henning Chr. Andersen Consult ApS har været med på Comwell-kædens mange hotelprojekter. Erfaringen har været god at have under dette projekt, der har været lidt speciel med ombygningen af et hundrede år gammel sygehus. Henning Andersen har været med under hele byggeriet og har således været med til at føre projektet gennem alle faser. Moderniseringen af de gamle bygninger krævede ekstra opgaver, med ekstra håndværkeraftaler til følge. Også Helge Frandsen A/S har været på en spændende og anderledes opgave med opstilling af totalinddækning af de eksisterende bygninger til tagudskiftning og murerstillads til de nyopførte bygninger plus indvendige trappeopgange.

Respekt for de gamle bygninger

Istandsætningen af de gamle bygninger har været nænsom og med stor respekt for håndværket og detaljerne. Vinduerne krævede en udskiftning, der både var æstetisk og fornuftig. Det er Rationel type Patus, et rent træprodukt, der er valgt da de er udført som originale, klassiske vinduer med de helt rigtige smalle sprosser, og der helt ned i mindste detalje er udformet som de eksisterende gamle klassiske vinduer, men som samtidig lever op til nutidens krav om høj isoleringsevne, lang levetid, minimal vedligeholdelse og høj funktionalitet. Søren Mathiesen fra Rationel Vinduer siger:

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 2

Bolig

Abildhave

Rækkehuse på historisk grund

Domicil

Actona Company

Trefoldigt showroom

Bolig

Benzons fabrikker

New Yorker-stemning på Halmtorvet

Shoppingcenter

Bryggen

Shoppingcenter med industrielt look

Butikscenter

Bygmestervej

Fugl Føniks landet i Ringe

Domicil

DAFA

Højloftet domicil

Kulturcenter

Det Kongelig Bibliotek

Elegant skrin til Det Kongelige Biblioteks magasin

Zoologisk have

Flodhestehuset

Tropisk bolig i organisk form

Domicil

Frydkjær

Det frække længehus

Bolig

Fyrtårnet

Fyrige og skæve luksusboliger

Butikscenter

Kolding Retailpark

Butikscenter i hesteskoform

Hotel og konference

Nørre Vosborg

Opdatering af en herregård

Domicil

Roth Nordic

Domicil og showroom i ét

Transportcenter

Scania Danmark

Kubisk servicecenter i lækker indpakning

Bolig

Sejlhuset

En levende facade i Ørestaden

Sport

Spektrum Odder

Multihal med mere

Hospital

Sygehus Vendsyssel

Elegant forbinding

Bolig

Søfronten

Nye blokke ved ny sø

Bolig

Sømærket

Mærket af havnen

Domicil

TAS

Affaldsanlægget oser af stil

Bolig

Teglstrup Have

Punkthuse i naturdialog

Sport

Vejle Stadion

Vejle Stadion rykker en liga op