Toftehaven

:
marts 2007
previous next

Klassiske og populære boliger

56 ejerlejligheder i let og lys stil udgør boligbebyggelsen Toftehaven i Viby J med Frederiksberg Ejendomme som bygherre

Byggefakta

Toftehaven
Engtoften 8-10
8260 Viby J
Danmark

Byggesum:
Ikke oplyst

De 56 ejerlejligheder samlet i bebyggelsen Toftehaven nær Viby Torv i Århus har været populære – de blev afsat på relativ kort tid, hvilket selv bygherren, Frederiksbjerg Ejendomme, blev overrasket over, også selvom man var overbevist om, at det var gode kvalitetsboliger, der var udbudt. Det hjalp givetvis også lidt på salget, at boligkøbere kunne opnå 10 procents rabat, såfremt købet blev gennemført inden slutningen på januar måned i år.

Først for kort tid siden flyttede beboerne ind, og de har fundet sig et hjem, baseret på klassisk byggeri med 2- og 3-værelseslejligheder med lys indretning og kvalitetsbetonet gulvbelægning fra Everfloor A/S.

Klassisk kvalitet

- Vor intention har været at skabe nogle pæne boliger, der var til at betale, og selvom det er et klassisk standardbyggeri, har vi også gjort noget ud af, at det udtrykker kvalitet i form af moderne belysning, god belægning og anvendelse af glasværn, siger Morten Langberg fra Frederiksbjerg Ejendomme, der som bygherre har opført byggeriet i kreativt samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema.

Byggeriet fremstår let og lyst, hvilket vil blive forstærket, når facaderne i gule teglsten males hvide til foråret. Med til at skabe lethed er også de udkragede altaner fra Hi-Con, som efterhånden præger mange byggerier. Anvendelsen af højstyrkebeton gør det muligt at gøre udførelsen slank og elegant med en elementtykkelse på blot 6 centimeter. Den høje styrke gør det muligt at lade dem hænge frit ud fra facaden uden understøttelse – og det samme gælder de øvrige elementer til altangange, som Hi-Con har leveret til byggeriet.

Grundig projektering

Landinspektørfirmaet Le34 Århus A/S er fast tilknyttet Frederiksbjerg Ejendomme som rådgivere og har til Toftehaven stået for projekteringsgrundlaget med alt, hvad det indebærer af opmåling, koteplan samt undersøgelse af servitutter, bindinger mv. Arkitekt og ingeniør har med disse oplysninger kunnet foretage den endelige projektering, mens Le34 Århus A/S efterfølgende udførte kontrol, så det lovligt kunne afsættes til accept hos de kommunale myndigheder.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2006 nr. 2

Bolig

Toftehaven

Klassiske og populære boliger