Strandhøjen 2, første etape

:
december 2020
Strandhøjen 2 - udearealer

Boligerne ligger i et fredeligt og smukt område med fine fællesarealer.

Strandhøjen 2 - gårdrum

Den grønne natur kryber op mellem bygningerne.

Strandhøjen 2 - badeværelse

Laufen Nordic har leveret Pro væghængte design-toiletter til de 47 lejligheder, med meget rengøringsvenlig toiletkumme.

Strandhøjen 2 - tagterrasse

De største af ejerlejlighederne er udstyret med en stor, lys og åben tagterrasse, som man selv disponerer over.

Strandhøjen 2 - tegl

Den lyse tegl i de skalmurede facader har referencer både til den tidligere halvfjerdsertypiske betoninstitution på stedet og til den nærliggende strand.

Strandhøjen 2 - udsigt

Bebyggelsen Strandhøjen Ved Klinten ligger midt i et parkområde, med stier og gode opholdsarealer.

previous next

Ejerlejligheder i forskudt plan helt ud til Storebælt

Sider

Byggefakta


Ved Klinten 5-24
5800 Nyborg
Danmark

Bygherre:
Strandhøjen A/S
Arkitekt:
Harrebek Arkitekter A/S, Schmidt, Hammer & Lassen A/S
Totalentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
OBH Rådg. Ingeniører A/S, DMR Geoteknik A/S
Andre aktører:
Laufen Nordic A/S
Areal:
5000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
oktober 2019 - november 2020

– Et forbilledligt samarbejde uden problemer og i en positiv samarbejdsånd, hvor vi har fået det her projekt op at stå, udtaler direktør og arkitekt MAA Uffe Harrebek fra Harrebek Arkitekter, og fortsætter:

– Vi har udnyttet det naturlige terrænspring, og det er endt med en mere åben bebyggelsesplan, end der egentlig var lagt op til fra starten. Her lå tidligere en institution på stedet, et karakteristisk halvfjerdserbyggeri, støbt i beton, hvor man i den ene afdeling havde en kælder, som til den ene side udgjorde en facade, og til den anden side gik ind i en græshøj. Denne kælder har vi kunnet udnytte nu til depotrum og gæsterum med mere til de nye boliger i denne afdeling, siger Uffe Harrebek, som tilføjer, at det tidligere institutionsbyggeri ikke længere var tidssvarende i forhold til miljømæssige krav, hvorfor man valgte at rive det ned.

– Til den tidligere institution hørte også et 2.500 kvm stort fælleshus. Dette er bevaret. Idéen med et fælleshus med nogle faciliteter såsom små værksteder, en lille teatersal og en lille café, er, at man kan appellere til sammenhold og ”mixed living”.

Terrænet kryber op mellem husene

Arkitekt Uffe Harrebek forklarer endvidere, at bebyggelsen ligger med den korte side ud til det store, grønne fællesareal, og dette gør, at man visuelt har en fornemmelse af, hvordan terrænet nærmest kryber op imellem bygningerne og giver bebyggelsen et mindre kompakt udtryk.

– Vi har kunnet opnå en pæn afstand mellem blokkene, sådan at når beplantningen gror til her, vil der skabes en egen, privat velfærdszone til blokkene. Parken, som bebyggelsen ligger midt i, er offentligt tilgængelig, og dette vil bidrage til at skabe liv. Her vil med tiden blive bygget mere, og der vil opstå en slags by i byen. Stranden hører til bebyggelsen, og man har kun fem minutters gang dertil. Det nye kvarter ligger lidt væk fra bymidten, men ikke værre, end at der går en bus, eller at man kan hoppe på cyklen, siger Uffe Harrebek.

– Som teglfacader har vi valgt en sten, som vi synes passer fint til beliggenheden, forklarer Uffe Harrebek.

– Det er en traditionel skalmursfacade, enkel, med nogle små detaljer omkring indgangspartiet. Der er lidt strand og frihed over facadeudtrykket og de flade sedumtage. Vi har bevaret en reference til det oprindelige betonbyggeri på stedet, med grålige, lyst blålige sten i det nye boligbyggeri, fastslår Uffe Harrebek, og fortsætter:

– Man havde jo på grund af den nedrevne institution en byggelinje, som skulle fastholdes, og det var med til at forme mulighederne for det nye boligbyggeri. Jeg synes, det er flot, at man har købt stedet, revet det ned og så er gået i gang med at bygge nyt med det samme. Førhen var det én sammenhængende og homogen bebyggelse. Nu er det blevet til flere fritliggende bygninger med variation i identiteten, dog med en tilstræbt rød tråd. Der skal findes en balance også fremover, når der tilkommer nye parcelhuse, lidt almennyttigt og noget privat udlejningsbebyggelse med mere – hver med sin egen historie at fortælle, lyder det fra Uffe Harrebek.

– De nye ejerlejligheder er bygget i den gode ende, materialemæssigt og med rigtig god gennemlysning via store Velfac vinduer med lækker, matchende vinduesramme. Her er fine indretningsmuligheder og dejlig udsigt, med stue og tagterrasse til udsigtssiden, slutter Uffe Harrebek.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 5

Ungdomsbolig

Artillerihuset

Ejerskab & fællesskab

Ungdomsbolig

BaseCamp København Lyngby

BaseCamp Student - studieboliger til en ny tid

Bolig

Bastionen

Storbykarré med hængende haver

Børneinstitution

Eventyrhaven

Velkomsten er rund

Bolig

Gartnerbyen Seniorbofællesskab

Seniorbofællesskab med farveskift

Bolig

Ibihaven

Bæredygtigt boligfællesskab

Bolig

Lindeparken

Boliger på Banegårdspladsen

Bolig

Munkebjerg Park

Luksus-boligblokke med knæk og spring

Bolig

Nabolaget etape 2

Højkvalitets lejeboliger med sjæl i hjertet af Aarhus

Forskningscenter

NIDO Danmark

Fjernlys fra reden

Distributionscenter

Reitan Distribution

Returterminal og vaskehal i gråt og sort

Bolig

Slagteristrædet

Nyt boligkvarter midt i byen

Bolig

Stempelhusene

Og om lidt er kaffen klar

Bolig

Strandhøjen 2, første etape

Ejerlejligheder i forskudt plan helt ud til Storebælt

Lager

Vindhallen

Lindab-udvidelse med brug af egne materialer