Frimærket

:
august 2020
Frimærket - facade

Facaden er beklædt med 2.300 kvm sandwichfacader med teglskaller – kombineret med galvaniserede stålplader, der både får ejendommen til at fremstå som individuelle huse – og en samlet enhed.

Frimærket - søjler

Busk Entreprise stod også for ”indpakingen” af de søjler, der danner porten gennem huset.

Frimærket - vinduer

Med en videreudvikling af Velux’ såkaldte ”russervinduer” er det muligt både at lufte ud og lyddæmpe på en og samme tid ved hjælp af en særlig sluse.

Frimærket - trappe

I forbindelse med byggeriet blev der etableret en ny trappe i den eksisterende tunnel, der ligeledes blev beklædt med galvaniseret stål af Busk Entreprise.

Frimærket - altaner

Vejret – og udsigten – kan nydes fra de store, møblerbare altaner, hvor der er tænkt over at skabe en privat sfære, selv om man bor i lejlighed.

Frimærket - facader

Frimærket består af i alt tre bebyggelser i varierende højder. To med facaderne ud mod Herlev Ringvej og én trukket længere ind på grunden.

previous next

Frimærket i Herlev – en frankering på 145 millioner

Sider

Byggefakta

Frimærket
Herlev Ringvej 4-8
2730 Herlev
Danmark

Bygherre:
Elf Developement
Arkitekt:
Oliver Grundahl Architecture
Totalentreprenør:
Jönsson a/s
Ingeniør:
ÅF Buildings Denmark
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
8900 kvm.
Byggesum: 
145 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2018 - maj 2020

– Det var da ikke ligefrem den nemmeste byggesag, for der lå en række restriktioner – blandt andet om at vi ikke måtte blokere hovedvejen, der er en af Københavns hovedpulsårer.

En betragtning Steen Erstveed, fra totalentreprenøren, Jönsson A/S, bakker op om:

– Med et byggeri så tæt på den trafikerede Herlev Ringvej måtte vi planlægge arbejdet ned til mindste detalje. På den ene side, skulle vi have vores leverancer til tiden, og på den anden side sikre at vi ikke skabte unødige forsinkelser for trafikken og de mange mennesker, der dagligt benytter netop Herlev Ringvej for at komme på arbejde eller i skole.

Og netop denne placering betød også, at det ikke var muligt at mure facaderne op med teglsten, som det ellers var projekteret. I stedet valgte man en løsning bestående af sandwichfacader med teglskaller, som gav samme udtryk som almindelige tegl – men som var væsentligt hurtigere at montere. Således omfattede leverancen af disse fra Ambercon godt 2.300 kvadratmeter i forskellige nuancer.

Ud over disse ”sandwichplader” er der også anvendt galvaniserede stålplader på facaderne, der på en gang er med til at få ejendommen til at fremstå som flere forskellige, næsten individuelle huse, samtidig med at de danner en sammenhængende helhed.

Firmaet bag denne smukke løsning er Busk Entreprise.

– Der er tale om 60 x 120 mm galvaniserede stålplader, der er produceret specielt til boligerne på Frimærket. Fordelen ved disse er, at de kræver minimal vedligeholdelse og blot bliver flottere og flottere med tiden. Men det var da lidt af en udfordring at montere dem på grund af de mange tildækninger, kanter og afslutninger, der gerne skulle stå helt skarpt, siger tømrermester Stefan Busk.

Ud over facaderne har Busk Entreprise også stået for inddækningen af den eksisterende gangtunnel, der løber igennem bygningen og ud under Herlev Ringvej, så den i dag fremstår langt mere indbydende og i harmoni med omgivelserne.

Den store forskel ligger i de små detaljer

Der er tænkt over tingene på den gamle posthusgrund. Dels for at sikre et harmonisk udtryk, men også for at sikre tilfredse lejere. Det fortæller arkitekt Oliver Grundahl med en vis stolthed i stemmen:

– Alene de materialer, vi har valgt, er virkelig gode sammenlignet med, hvad man ellers anvender i lejeboliger. På den måde fremtræder Frimærket mere som ejerboliger end typiske lejeboliger. Her er tænkt over tingene, og det betyder også, at der er større soveværelser end man ellers er vant til og generelt god plads både i lejlighederne, i trappeopgangene og på altanerne.

Hos Oliver Grundahl Architecture ApS ved man, at det er de små detaljer, der gør den store forskel. Derfor er der isat særlige lyddæmpende vinduer ud mod Herlev Ringvej.

– For at dæmpe trafikstøjen valgte vi at anvende de såkaldte ”russervinduer” fra Velux, som takket være en særlig sluse kan give den nødvendige ventilation og udluftning uden at trække larmen med ind i boligerne. Den filtrerer nærmest lyden fra og gør det muligt både at udlufte og lyddæmpe på en gang, fortæller Oliver Grundahl.

Derudover har Badelement stået for leveringen af kabiner til lejlighederne. Disse er produceret på Badelements moderne fabrik i Polen og monteret af deres erfarne medarbejdere i Danmark.

– Vi leverer skræddersyede kabiner til hvert eneste projekt, vi er involveret i, fortæller Manfred Birwe fra Badelement, og fortsætter:

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2020 nr. 3

Bolig

Carlsbakken

Ny boligtrekant på Hillerøds campusområde

Skole

Dalby Skole og Gymnastikforening

Farverig skole bindes sammen

Bolig

Digterparken

Lejeboliger i lyst og luftigt teglbyggeri

Hospital

DNV Gødstrup Psykiatrisk

Psykiatrien er åben

Bolig

Frimærket

Frimærket i Herlev – en frankering på 145 millioner

Bolig

Greensquare Garden

Bæredygtige boliger nær Amager Strand

Bolig

Herning Sky

Høje Herning

Bolig

Karetmagerlunden

Bæredygtig byudvikling

Kulturcenter

Naturkraft

Kraftfuldt oplevelsescenter

Bolig

Studiohouse

Det nye Gellerup

Bolig

The Residence CPH

Afdæmpet elegance ved vandet