Nu bygger Dansk Boligbyg 456 boliger i Odense - største boligbyggeri på Fyn

Gensidig personlig tillid gennem en årrække mellem bygherre og totalentreprenør er grundlaget for tre nye, store boligprojekter i Odense.


Det største samlede boligbyggeri på Fyn i øjeblikket går nu i gang – totalentreprenøren Dansk Boligbyg a/s i Odense skal for Humlebo Gruppen bygge 456 etageboliger med et samlet etageareal på 36.500 m2. Der er tale om tre projekter, der igangsættes næsten parallelt med start den 4. september. Projekterne omfatter henholdsvis 240 og 56 boliger på Østerbro og 160 boliger i Cortex Park ved Odense Universitet.

Grundlaget for Fyns største samlede boligbyggeri i øjeblikket er også specielt – det bygger alene på gensidig personlig tillid og godt samarbejde i en årrække mellem Vagn Rasmussen, indehaver af Humlebo Gruppen, og Per Andersen, der er afdelingsleder og medejer af Dansk Boligbyg a/s.  De tre projekter har således ikke været i udbud, men er udviklet i et tæt samarbejde mellem bygherre, totalentreprenør og rådgivere.

Projektet med opførelse af 160 lejligheder i Cortex Park omfatter 6 punkthuse i henholdsvis 4 og 5 etager – med 2, 3 og 4 værelses lejligheder på henholdsvis 64, 89 og 102 m2. Odense-firmaerne Archidea og OBH er henholdsvis arkitekter og rådgivende ingeniører. Byggeriet går i gang den 4. september, og de første boliger bliver afleveret ultimo 2018. Det samlede etageareal bliver på 13.500 m2.

Undervejs i processen med at udvikle projektet, har Humlebo Gruppen solgt det videre til firmaet 3C Groups, der indehaves af Niels Thorborg, kendt for sit selskab L’easy. Parterne samarbejder og kender hinanden – 3C Groups har således tidligere købt et tæt-lavt boligprojekt i Odense af Humlebo Gruppen.

To nye boligprojekter på Østerbro i Odense

På den tidligere Coop-grund på Østerbro i Odense skal Dansk Boligbyg bygge 296 etageboliger, fordelt med to projekter på henholdsvis 18.600 og 4.400 m2 etageareal. Det største vil omfatte opførelse af 240 lejligheder, fordelt på fire karréer.

Både i Cortex Park og på Østerbro var der oprindelig planer om lukket karré-bebyggelse, men begge steder er beliggenheden blevet ændret i processen for at sikre mest mulig sol på altaner og terrasser fra syd og sydvest. Odense-firmaerne Creo og Niras er henholdsvis arkitekter og rådgivende ingeniører. De 240 boliger bliver med henholdsvis 2, 3 og 4 værelser og på henholdsvis 59, 93 og 108 m2 med overvægt af 2-vær. lejligheder.

Undervejs i udviklingsprocessen købte Topdanmark Ejendom projektet af Humlebo Gruppen, da det passer fint størrelses- og beliggenhedsmæssigt i Topdanmark Ejendoms portefølje. Baggrunden for, at der bliver en overvægt af 2-værelses lejligheder er en behovsanalyse, som Topdanmark Ejendom har fået udarbejdet.

På Coop-grunden skal Dansk Boligbyg desuden efter aftale med Humlebo Gruppen opføre 56 lejligheder med et samlet etageareal på 4.400 m2.

Se referencer her: http://danskboligbyg.dk/byggeri-referencer

 

Billedtekst:

Østerlunden på Østerbro, Odense (visualisering Creo arkitekter, Odense)

 

Denne artikel er publiceret af Dansk Boligbyg as i kategorien

Flere artikler fra Dansk Boligbyg as

Dansk Boligbyg a/s skal opføre Koldings største daginstitution

Dansk Boligbyg a/s, Horsens skal i totalentreprise bygge Ny Kildemosen, en ny daginstitution i Kolding. Den opføres på det areal, hvor...

Udnævnelse i Dansk Boligbyg a/s

Henrik Brodersen, 39 år, Horsens, er udnævnt til ny projektchef i entreprenørfirmaet Dansk Boligbyg a/s, Horsens, hvor han siden 2007 har...

Dansk Boligbyg opfører 71 almene familieboliger ved Solrød

Dansk Boligbyg a/s skal opføre 71 almene familieboliger og fælles beboerhus ved Trylleskov Strand for Boligselskabet Domea Solrød....

Kombineret bolig- og erhvervsbyggeri i Risskov ved Aarhus

Dansk Boligbyg a/s er totalentreprenør på et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri på Lystrupvej 35 i Risskov, Aarhus. Byggestart er primo...

Fem ansættelser i Dansk Boligbyg

Dansk Boligbyg a/s med hovedkontor i Horsens og afdelinger i Hobro, Odense og Roskilde, har ansat fem nye medarbejdere: 1 projektchef, 3...

Nyt liv i ikonisk bygning i Hillerød

Dansk Boligbyg a/s er totalentreprenør på ombygning af Hillerøds gamle, arkitekttegnede alderdomshjem på Kirsebærbakken, der forvandles til...