Nyt firma inden for bygherrerådgivning

Som bygherres partner tager Martin & Co. ansvar for gennemførelsen af projektet til tiden og den aftalte økonomi

Med en baggrund i henholdsvis nationale og internationale koncerner indenfor totalentreprenør-, rådgiver- og bygherrebranchen vil trekløveret bag Martin & Co. sætte sig for bordenden sammen med bygherre. Bygherres projekt skal i mål til tiden og inden for aftalt økonomisk ramme. Kort og godt tager Martin & Co. sig af det funktionelle ledelsesansvar fra start til slut i byggeriet - ikke blot som bygherres rådgiver, men som bygherres partner.

Trekløveret bag Martin & Co. tæller Jan Martin Sørensen, René Christiansen og Leif Ølgaard. Sammen vil de forbedre byggebranchen og gå aktivt ind i ledelsen af byggefaserne på alle niveauer.

– Vores styrke er, at vi kommer fra flere brancher i byggebranchen. Vi har forskellige indgangsvinkler til tingene og kender derfor de forskellige interessekonflikter i et byggeprojekt med mange aktører. Vi ser os som translatør i byggebranchens forskellige kulturer til gavn for bygherre. Det gør, at vi kan lægge hånden på kogepladen sammen med bygherre og nå i mål til tiden til den aftalte pris, siger Jan Martin Sørensen, der vil gå så langt som til at påstå, at man kan bygge til halvdelen af, hvad det koster at bygge i dag såfremt alle processer i forbindelse med skabelse af byggeriet forløber optimalt.

- Det kan godt lade sige gøre uden hverken at gå på kompromis med kvalitet eller æstetik, forsikrer Jan Martin Sørensen.

Vind i sejlene

Med fokus på tid, økonomi og risici har Martin & Co. allerede bevist, at deres værdisæt kan efterleves, og har flere ikon-byggerier på CV’et – ført til dørs inden for tidsrammen og uden budgetoverskridelse.

– Grundlæggende handler det om, at vi tager bygherres briller på og tilsætter vores kompetencer. Det gør os i stand til at tage beslutninger for bygherre efter aftale. Det betyder, at vi hele tiden holder hånd i processen og afklarer selv den mindste rettelse, tilføjelse og omkostning i dialog med bygherre. Det er en stor gevinst for bygherre, siger Jan Martin Sørensen.

Martin og Co. vil sikre, at bygherre altid kender projektets status, og hvor det bevæger sig hen med hensyn til tid og økonomi. Og det gør de ved at have overblik over designet, tiden, økonomien og risikoprofilen fra start til slut

– Det handler om at skabe transparens ud fra kundens ønsker. Analysere og finde frem til, hvilke konstellationer, der er bedst. Man kan sige, at vi stiller en diagnose ud fra fokus på helhed og sammenspil samt tidsplan i forhold til økonomien og finder løsninger dertil. Det er vi gode til, og vi ved, det kan lade sig gøre at lave et projekt, alle bliver glade for – og hvor vi holder tidsplanen og økonomien, tilføjer René Christiansen.

Martin & Co. ser sig selv som et alternativ i branchen, hvor rollen er at styre bygherres organisation og processen, og få spillerne til at spille sammen.

– Det mål, vi sætter op i fællesskab med bygherre, kræver, at de forskellige aktører bidrager, så målet nås. Og så kan det godt være, at vi jagter de forskellige aktører undervejs i byggeriet og bliver upopulære, men det er vores lod. Vi gør det for at sikre tilstedeværelsen af de rigtige ressourcer, at arbejdet bliver planlagt og udført, så vi holder den tidsplan, vi med bygherre har indgået en aftale om, siger Jan Martin Sørensen og fortsætter,

– Det er sket en enorm udvikling på mange områder, fx elektronik, der er blevet billigere og bedre.  Og når man kan forbedre i andre brancher, så kan man også i byggebranchen.

Foto:Martin & Co. er bygherres partner og vil sikre, at byggeriet når i mål til tiden og til den aftalte pris. Fra venstre er det Leif Ølgaard, René Christiansen og Jan Martin Sørensen. Foto: Peter Jørgensen.