Grønt lys for ny krydstogtterminal i København

Bestyrelsen for Copenhagen Malmö Port, CMP, har givet grønt lys til at bygge en ny krydstogtterminal i København

Bestyrelsen for Copenhagen Malmö Port, CMP, har givet grønt lys til at bygge en ny krydstogtterminal i København. Terminalen placeres i forlængelse af den eksisterende Oceankaj i Ydre Nordhavn og skal kunne håndtere mere end 5.000 passagerer pr. anløb. 

Fremtidsudsigterne for krydstogt-branchen er lovende med en stadigt stigende efterspørgsel. For at kunne imødekomme den tiltagende interesse har CMP vurderet, at de eksisterende faciliteter skal udvides med yderligere en terminalbygning, Terminal 4.  

- Med en ny terminal, som er dimensioneret til mere end 5.000 passagerer, vil vi kunne modtage flere og større fartøjer fremover. Gennem etableringen sikrer vi, at København beholder og udbygger sin position som den førende krydstogtdestination i Nordeuropa. Vi ser frem til at tiltrække endnu flere rejsende til attraktive København gennem godt samarbejde med vores partnere og aktører i byen, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO for Copenhagen Malmö Port. 

I 2017 har 55 skibe med mere end 4.000 passagerer ombord besøgt CMP og aflagt såkaldte turn-around anløb, hvor skibene skifter passagerer. I alt lander antallet krydstogtrejsende for sæsonen på cirka 850.000 personer.  

-  Med denne beslutning har vi mulighed for at skabe en moderne og attraktiv terminal, som effektivt kan håndtere den store mængde rejsende, der gerne vil besøge København, siger Arnt Møller Pedersen, COO, Cruise & Ferries, Copenhagen Malmö Port. 

Krydstogt-branchen skaber omkring 4.000 job i København (primært sæsonjobs) og bidrager med en samlet omsætning på 1,3 mia. kroner i hovedstadsregionens økonomi. 

Krydstogtterminalen forventes at åbne i løbet af 2020.