Skou Gruppen bag nyt betonselskab

Skou Gruppen udvider egenproduktionen med SG Beton, der skal levere beton og udføre jord- og kloakarbejde til byggerier for professionelle bygherrer.

I starten af året etablerede Skou Gruppen det selvstændige datterselskab, SG Totalentreprise, der varetager totalentrepriser på bar mark for private og offentlige udbydere. Skou Gruppen har selv fagene tømrer, murer og el i egenproduktion, og nu udvider virksomheden egenproduktionen med det nyetablerede selskab SG Beton. Selskabet skal levere beton og udføre jord- og kloakarbejde til projekter, som udføres for professionelle kunder. 

Ifølge Skou Gruppens tekniske direktør Jesper Egund, der også bliver adm. direktør i SG Beton, har det massive pres på især nybyggeri gjort betonarbejdet besværligt, fordi der har været for få hænder på markedet til at løfte opgaverne:

- Det er meget nemmere at styre, når vi selv kan producere og udføre arbejdet. Det er en stor fordel for os også at have egenproduktion af beton, så vi kan gøre arbejdet endnu billigere og meget mere smidigt, siger Jesper Egund.

Skou Gruppen er hovedejer af det nye selskab og herudover består ejerkredsen i SG Beton af Jesper Egund, Skou Gruppens adm. direktør Martin Skou Heidemann og Claus Willumsen. Sidstnævnte har en lang karriere inden for betonbranchen, og skal som partner og direktør være daglig leder af SG Beton.

Erfarne kræfter i spidsen 

-Vi har udført mange opgaver med beton og har en stor viden på området, men det er selvfølgelig noget andet at stå med produktionen. Derfor er vi rigtig glade for at have Claus Willumsen ved roret, der ikke har beskæftiget sig med andet, siger Jesper Egund.

Med 23 års erfaring i beton er Claus Willumsen den helt rigtige til at varetage den daglige drift og opbygningen af selskabet. Den nye direktør i SG Beton er uddannet anlægsstruktør og betonlaborant i flydebeton. Han har tidligere arbejdet som betonlaborant i Sika Danmark og som entrepriseleder i Nordsjællands Byggeservice med ansvar for jord, kloak og beton. Siden 2008 har Claus Willumsen været selvstændig i Willumsen Byg, der bl.a. etablerer eksklusive betonpools for private bygherrer.

-Jeg ser meget frem til at udvikle SG Beton og konsolidere selskabet på markedet. Jeg glæder mig til at oparbejde en god egenproduktion inden for beton og samarbejde med et meget stort og anerkendt firma og de mange dygtige mennesker, der er i virksomheden, siger Claus Willumsen.

Til at begynde med forventer SG Beton at have en fast bemanding på omkring seks mand, der kan holde selskabet kørende hele året og servicere Skou Gruppen, SG Totalentreprise og udvalgte entreprenører.

Foto: SG Beton skal varetage beton-, jord- og kloakarbejde for Skou Gruppen, SG Totalentreprise og udvalgte entreprenører. Jesper Egund og Claus Willumsen sidder i selskabets direktion og er medejere af selskabet sammen med Martin Skou Heidemann, der sidder i SG Betons bestyrelse. Skou Gruppen A/S er hovedejer af SG Beton.