Ny betonelementfabrik ved Holbæk

Svinninge Beton Industri A/S er navnet på en ny betonelementfabrik i byen af samme navn beliggende i Holbæk Kommune

Industri Beton Holding A/S, som er hjemmehørende i Vestjylland, har købt eksisterende bygninger og arealer velegnet til betonelementproduktion. Planen er, at efter sommerferien påbegyndes montage af produktionsudstyr på fabrikken. Dette arbejde forventes at være afsluttet omkring nytår, så fabrikken efter planen kan producere de første betonelementer i 1. kvartal 2018.

- Vi har i forvejen 3 betonelementfabrikker i Jylland og er begunstiget af gode tider i byggebranchen. Specielt i og omkring de store byer udføres meget nybyggeri, og vi har indtil nu produceret alle vores elementer vest for Storebælt, siger adm. direktør Karsten Sandal og tilføjer:

-Egentlig er det på grund af kundeforespørgsler, at vi nu etablerer os i Svinninge. Vi starter lidt forsigtigt, men kan øge produktionskapaciteten meget hurtigt, i takt med at efterspørgslen fra kunder og samarbejdspartnere stiger, siger Karsten Sandal

-Vi har været heldige at komme i betragtning som leverandør til mange store byggerier i hovedstadsområdet, og en meget stor del af vores salg er gået hertil. Vi har derfor følt det nødvendigt at komme tættere på vores kunder, og det behov bliver nu dækket med den nye fabrik i Svinninge. Fabrikken, som får et helt nyt og moderne produktionsudstyr, bliver ligeledes udstyret med det mest moderne og professionelle IT-udstyr og software. Med det nuværende aktivitetsniveau i byggebranchen forventes 40-50 ansatte beskæftiget i løbet af 2018 og yderligere 10-20 ansatte i 2019. Hertil kommer arbejdspladser i forbindelse med byggeriet samt hele logistikdelen omkring produktionen.

- Vi er glade for, at vi har fået en meget seriøs og effektiv behandling af Holbæk Kommune. Det er ikke helt ligetil at bygge en ny elementfabrik, og vi kan kun takke borgmester Søren Kjærsgaard for at tage godt imod os og sørge for en smidig sagsbehandling. Nu håber vi, at vi kan gengælde ved at skabe nye spændende arbejdspladser i Svinninge, hvor vi får brug for et hold kompetente medarbejdere bestående af projektledere, tegnestuemedarbejdere, montører og selvfølgelig professionelle produktionsfolk,” siger Karsten Sandal.

Industri Beton Holding består af betonelementproducenterne Perstrup Beton Industri, ØSB og Byggebjerg Beton samt Abeo, der har udviklet SL-dækket. Gruppen er leveringsdygtig i alle betonelementtyper og kan tilbyde totalleverancer af komplette råhuse. Yderligere produceres der elementer til tanke, infrastruktur og landbrug.

Industri Beton Holding er hjemmehørende i Ølstrup i Vestjylland og indgår som et datterselskab i IBF, som er en af Danmarks største producenter af betonprodukter.