C.F. Møller vinder skole på 10.000 kvm

Det bliver MT Højgaard, der i totalentreprise skal opføre Ny Islands Brygge Skole med C.F. Møller som arkitekter

MT Højgaard skal i totalentreprise opføre Ny Islands Brygge Skole med C.F. Møller som arkitekter. I vinderprojektet er der taget højde for, at byggeriet er totaløkonomisk forsvarligt og driftsvenligt, at bygningen kan DGNB-certificeres, og så er der skåret tre måneder af tidsplanen.

Mellem havn og fælled og med en unik beliggenhed i hjertet af den hastigt voksende byudvikling på Islands Brygge skal MT Højgaard opføre Ny Islands Brygge Skole. Skolebygningen skal indeholde udskoling til i alt 784 elever samt personale og en idrætshal. Byggeriet bliver på omkring 10.000 kvadratmeter og med udearealer på 4.000 kvadratmeter.

For at sikre at bygningen er i drift og virker, når skolens personale rykker ind, er der meget stor opmærksomhed på at sikre, at der foretages tests af installationerne gennem alle faser i projektet og til, det er afleveret. Desuden er der skåret tre måneder af tidsplanen på opførelsen af byggeriet.

- For at give god tid til at skolen kan rykke ind i den nye bygning og komme på plads før sommerferien og skolestart i august 2020, har vi i vores tilbud optimeret tidsplanen og ønsker at aflevere byggeriet til bygherre i maj 2020. Tidsplanen giver desuden tid og plads til dialog med myndigheder i forbindelse med miljøarbejde og lokalplanfasen, siger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.

Natur og kultur blandes sammen

Det er arkitekterne fra C.F. Møller, som har haft Tredje Natur som underrådgiver, der står bag arkitekturen i forslaget, der er blevet optimeret i samarbejde med MT Højgaard. Skolen har potentiale til at blive et nyt og stærkt koblende led i området. En hybrid, der forbinder byens intime rum med Amager Fælleds naturrum og skaber et fantasifuldt læringsrum, hvor natur og kultur blandes.

- Vi har haft fokus på, at skolen skal give noget tilbage til byen, så der sikres en synergi mellem den eksisterende by og den kommende skole, forklarer Lone Wiggers, partner og ansvarlig arkitekt på projektet.
Totalentrepriseholdets vision med Ny Islands Brygge Skole har været at skabe en skole med et unikt læringsmiljø med afsæt i, og forbindelse til, de utallige kvaliteter, som findes mellem havn og fælled. En skole, som imødekommer nye læringsformer og retninger, og som bidrager til udfoldelsen af elevernes skolegang som en inkluderende og oplevelsesrig dannelsesrejse.

Med grundens placering mellem Fælled, Bryggens arkitektur og havnen flettes de tre elementer sammen i den nye skole. Mod Artillerivej og Fælleden inviterer bygningen til leg og bevægelser med det store tagfladelandskab der leder fra gadeniveau til den store tagehave og videre til sportstaget på 4.sal med udsigt over både Fælled, by og Havn.


- Sammenhængen er tænkt ind i pladsen, taget og den offentlige sti. Skolens trappemotiv giver en pædagogisk opstigning til taget, og bygningens form giver dynamik til stedet. Med fokus på madskole og biotoper sikres kontakten til naturen på fælleden, som også understreges af de tre indgange og hjørner i den samlede trekant, som suger omgivelserne ind på skolen på hver sin velkommende måde, siger Lone Wiggers.

Leg og læring

Der er lagt vægt på, at løsningerne i byggeriet er totaløkonomisk fornuftige og driftsvenlige. Byggeriet er DGNB-screenet for at vurdere de økonomiske, sociale, procesmæssige, tekniske og miljømæssige kvaliteter. Det betyder også, at byggeriet vil kunne DGNB-certificeres.

- Vi vil skabe en skole i høj kvalitet for både lærere, elever og personale, som lægger op til leg og læring med særligt fokus på indeklima og et godt udemiljø. Skolen skal samtidig være samlingssted for det lokale forenings- og idrætsliv, og derfor bliver der let tilgængelighed og åbenhed i stueetagen, så udefrakommende føler sig velkomne på skolen, siger Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard.

Skolebygningen bliver en tilføjelse til den eksisterende Islands Brygge Skole, som er beliggende på Artillerivej 57, som skal renoveres sideløbende. Den nye bygning skal indeholde udskoling fra 6.-9. klasse og gør det muligt for skolen at rumme syv spor på Artillerivej.