Aalborg Portland udvider i Frankrig

Aalborg Portland er tæt på at færdiggøre byggeriet af et nyt siloanlæg i den franske havneby Rochefort. Investeringen beløber sig til ca. 25 millioner kroner.

Aalborg Portland etablerer nu egen terminal i havnebyen Rochefort i det sydvestlige Frankrig. Markedet for hvid cement i Frankrig er et af de største i Europa, og den danske cementkoncern, der er verdens største producent af hvid cement, kan på denne måde udvide sit marked til en stor del af landet.

Aalborg Portland er tæt på at færdiggøre byggeriet af et nyt siloanlæg i den franske havneby Rochefort. Investeringen beløber sig til ca. 25 millioner kroner, og anlægget forventes klar til brug i foråret 2017.

Markedet for hvid cement i Frankrig er blandt de allerstørste i Europa og rummer nogle interessante udviklingsmuligheder for Aalborg Portland. Historisk set har hvid cement gennem mange årtier været et vigtigt element i byggeriet i Frankrig, og Aalborg Portland vil nu gennem investeringen i Frankrig etablere sig som en lokal aktør.

- I 2014 gennemgik vi en meget krævende certificeringsproces, der året efter resulterede i, at vores hvide cement under navnet Aalborg White® blev certificeret under Norm Francaise – i daglig tale NF. Denne certificering er meget vigtig på det franske marked, idet en stor del af de franske kunder kræver at deres råmaterialer overholder NF, forklarer eksportsalgsdirektør Henrik Hougaard fra Aalborg Portland.

Aalborg Portland har i dag flere havneterminaler i Europa, og det franske marked er hidtil blevet serviceret fra Moerdijk i Holland. En leveringstid på maksimalt 2-3 dage fra ordre til levering er dog i stigende grad et konkurrenceparameter, og derfor har Aalborg Portland behov for et lager i det centrale Frankrig:

- Hidtil har vi dækket den nordligste tredjedel af Frankrig ned til Paris fra vores terminal i Holland. Med den nye terminal i Rochefort kan vi dække stort set hele Frankrig, siger Henrik Hougaard og fortsætter: - Med etableringen i Rochefort sender vi desuden et meget stærkt signal til det franske marked om vores strategiske tilstedeværelse. Det giver kunderne sikkerhed for levering.

Den nye terminal i Rochefort skal forsynes med hvid cement med skibe fra fabrikken i Aalborg. Her produceres i dag godt 800.000 ton hvid cement om året, og mens Aalborg i dag servicerer hele det nordeuropæiske og dele af det nordamerikanske marked, står fabrikken i Egypten for at servicere Middelhavsområdet. Udover Aalborg og Egypten producerer koncernen også hvid cement på egne fabrikker i Kina, Malaysia og USA og har herved en samlet kapacitet på ca. 3 millioner tons hvid cement worldwide.

- Vi er meget tilfredse med, at vi med den nye terminal i Rochefort kan udvide markedsområdet for hvid cement fra produktionen i Aalborg. Det giver et øget aktivitetsniveau på dansk grund, og det understreger, at vores produktion i Aalborg er konkurrencedygtig i relation til produkt, service og kvalitet, pointerer adm. direktør Michael Lundgaard Thomsen fra Aalborg Portland.

Aalborg Portland har ansat en lokal direktør, Jean-Fabien Criquioche som adm. direktør i datterselskabet Aalborg Portland France til at udvide det franske marked for den danske cementproducent. Målsætningen er en betydelig markedsposition på det franske marked. Til sammenligning har Aalborg Portland førende markedspositioner inden for hvid cement i både England, Polen og Tyskland.