Ajcon udvider for tarteletproducent

Entreprenør og ingeniørfirmaet Ajcon udvider med en ny, stor produktionshal for Humlum Brød

Entreprenør og ingeniørfirmaet Ajcon udvider med en ny, stor produktionshal for Humlum Brød. Fødevarevirksomheden udvider sin produktion på sin eksisterende adresse i Hjerm.

Danske virksomheder foretrækker i stigende grad at beholde sin produktion i Danmark, eller flytter den hjem til Danmark igen. Det har været tendensen de seneste par år, og det skyldes blandt andet stigende produktionsomkostninger og svingende kvalitet i udlandet sammen med signalerne fra Christiansborg om, at Danmark også skal være et produktionsland, båret frem af øget automatisering.*

Tendensen kan aflæses over hele landet, også i Midtjylland, hvor Humlum Brød holder til. Hos tarteletfabrikken, hvor der primært produceres butterdejsprodukter, udvider man nu sin produktion i Hjerm med næsten 2.000 kvadratmeter.

Som specialister i at bygge for fødevarevirksomheder, er entreprenør- og ingeniørfirmaet Ajcon blevet valgt til at stå for byggeriet i totalentreprise.

- Vi er kommet godt i gang med opgaven, hvor vi trækker på vores byggefaglige ekspertise inden for hygiejne, indeklima og energirigtige løsninger, som vi som foretrukken entreprenør inden for fødevareproduktion, er kendt for. Det er for fabrikken også altafgørende, at den nuværende produktion kan fortsætte ugeneret og i samme gear, mens vi bygger, lyder det fra Ajcon.

Byggeriet omfatter pakkeri, produktion, testbageri, frost, køl og tørvarelager samt velfærdsfaciliteter og færdsels- og parkeringsarealer udenfor.

Byggeriet er begyndt, og det forventes at stå klar, så de nye faciliteter kan tages i brug i løbet af efteråret 2017.

Fakta om projektet:

Bygherre: Humlum Brød A/S

Totalentreprenør: Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S

Arkitekt og ingeniør: Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma A/S