Bæredygtig bygge-hype i Forum

Building Green oplevede en fremgang på hele 31 procent i antallet af besøgende, der fik adgang til et travlt mødested med fokus på bæredygtighed

Tallene taler for sig selv: Med 7394 deltagere og en besøgsfremgang på 31 pct. er der ingen tvivl om, at de bæredygtige visioner og grønne produktlanceringer, som Building Green danner rammen om, er blevet en del af hverdagen i byggeriet. Af samme årsag er det kun naturligt, at Building Green fortsætter hypen og den fantastiske stemning i Aarhus d. 29.-30. marts 2017.   

Materialer, teknologi og metoder, der gør bygninger mere miljøvenlige og energieffektive, er blevet en megatrend i byggeriet. Det konstaterer Building Greens salgs- og marketingchef Sarah Elhauge oven på to forrygende dage i Forum, hvor intet mindre end 7394 deltagere lagde vejen forbi.

Fantastisk stemning og hype
- Stemningen har været helt fantastisk i år, og det har været overvældende at opleve begejstringen fra de tusindvis af deltagere, udstillere, samarbejdspartnere og oplægsholdere, som har været med til at gøre eventen endnu større og bedre. Den positive opbakning slår alle rekorder, og mange af de involverede – både udstillere, deltagere o.a. samarbejdspartnere – glæder sig allerede til, at vi slår dørene op igen, siger hun og fortsætter:  

- Den hype, som vi har oplevet de seneste par dage, er et udtryk for, at byggeriet i stadig højere grad orienterer sig mod bæredygtige visioner og grøn produktudvikling. Bæredygtighed er ikke bare en døgnflue, men derimod en dagsorden i branchen, som vil fortsætte med at udfolde sig. Alt dette vidner vores voksende popularitet om.

Stjernearkitekter trak fulde huse
Ikke mindst den lange stjerneparade af arkitekter, der indtog main stage, var med til at trække folk til Forums tæt pakkede haller. Som en ægte rockstjerne tryllebandt Julien de Smedt tilhørerne med sit oplæg om fremtidens byrum. Men også hotshots som partner Jakob Lange fra BIG, partner i COOKFOX Architects Brandon Specketer samt arkitekt og grundlægger af COBE Dan Stubbergård trak fulde huse. Med indlæg og keynotes fulde af inspiration og globalt udsyn kastede hovedtalerne lys over byggeriet i det bæredygtige byrum.

Også mr. Cradle-to-Cradle himself, prof. dr. Michael Braungart, gav deltagerne en på opleveren med sit indlæg om byggematerialer som integrerede dele af biologiske og teknologiske kredsløb.

- Cradle-to-Cradle er blevet mainstream! Det handler ikke længere om at være mindre dårlig, men om at være mere god, lød hans budskab fra talerstolen.   

Viderefører succesen i Aarhus
Med den skyhøje interesse og store besøgsfremgang er det intet under, at Building Green nu retter blikket mod Aarhus. Repertoiret udvides nemlig, og bæredygtighedsentusiaster fra hele landet kan derfor se frem til at fortsætte den gode stemning i Aarhus. D. 29.-30. marts 2017 slår Centralværkstedet således dørene op til to dages bæredygtigheds-event, der ikke lader begivenheden i København noget tilbage at høre.

- Med den kolossale opbakning, som vi har oplevet i København, er det kun naturligt at bygge videre på succesen. Med oplæg og keynotes, netværksmuligheder, inspiration, videndeling mv. fører vi således den grønne byggetrend til Aarhus. Interessen for dette har været enorm, og der er allerede store forventninger til vores jyske eventyr. Vi kan næsten ikke vente med at indtage smilets by, for med al den tilslutning, som vi oplever i København, er forventningerne unægtelig skyhøje, afslutter Sarah Elhauge.