Midtjyske mestre tager mange nye lærlinge

Når det kommer til at ansætte nye lærlinge, skiller byggevirksomhederne i Region Midtjylland sig positivt ud. Her er der indgået 144 flere aftaler om lærepladser inden for byggebranchen i år

Inden længe bliver der lidt flere unge ansigter at se på byggepladser i Østjylland. 948 unge på uddannelser i bygge- og anlægsbranchen har i år fået tilbudt en læreplads i Region Midtjylland. Dermed får 144 flere end sidste år chancen for at prøve deres kræfter af i en virksomhed.

- Det er et tegn på, at også de små, lokale håndværksvirksomheder, som der er klart flest af, nu også kan mærke, at det går fremad. Der kommer flere ordrer ind fra privatpersoner, som igen tør får renoveret deres bolig, malet og gjort ved. En nogenlunde fyldt ordrebog er en forudsætning for, at en mester kan give lærlingen nok opgaver og udfordringer, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland Michael Ancher.

På landsplan har 3.975 erhvervsskoleelever på uddannelser i bygge- og anlægsbranchen fået tilbudt en læreplads i år, viser Undervisningsministeriets seneste tal fra juli måned. Region Midtjylland står dermed for godt en fjerdedel af de nye aftaler, og er højdespringer blandt regionerne.

- Tallene afspejler, at de lokale håndværksvirksomheder ser lidt mere optimistisk på fremtiden, blandt andet betyder det noget, at man har bevaret boligjob-ordningen. Derudover laver Dansk Byggeri i samarbejde med kommuner og de lokale håndværksvirksomheder partnerskabsaftaler for blandt andet at sikre flere praktikpladser, siger Michael Ancher og forklarer videre:

- Der er også blevet bygget meget i Aarhus og omegn, og når det ser ud til at fortsætte frem mod 2020, har det en betydning for de lokale håndværksvirksomheder. Både store og små byggefirmaer kan se lidt længere ud i fremtiden og med mere ro i maven ansætte lærlinge, siger Michael Ancher.