Ny bydel i Frederikssund til 2 mia. kr.

Boligselskabet Rosenvænget skal opføre 110 topmoderne lav-energiboliger i Vinge ved Frederikssund - en hel by med infrastruktur og egen S-togsstation, der skyder op fra bunden

I begyndelsen af 2019 står 110 almene boliger i topklasse klar til indflytning i Vinge Centrum lidt uden for Frederikssund. Bag det ambitiøse projekt står Boligselskabet Rosenvænget, der har valgt Domea.dk som bygherrerådgiver.

Vinge Centrum er et helt boligkvarter med bl.a. S-togsstation og bibliotek, der skyder op fra bunden. Foto: Domea.dk

- Det betyder meget for os at være med i projektet, fordi vi gerne vil være med dér, hvor der sker noget, siger Kim Randrup, formand for Boligselskabet Rosenvænget i Frederikssund. 

Vinge by er et helt boligkvarter med S-togstation, bibliotek, landskabsbro, grønne områder, erhverv, vandforsyning og spildevandsanlæg, der skyder op fra bunden. Heraf 10.000 kvadratmeter almene boliger.

Udbudsprojekt til 2 mia.

Det er Frederikssund Kommune, Frederikssund Spildevand, Frederikssund Vand, Transport- og Bygningsministeriet v/ Banedanmark samt Boligselskabet Rosenvænget, der står i spidsen for det samlede udbudsprojekt, som kommer til at koste ca. 2 mia. kroner. 
Udbuddet omfatter 75.250 kvadratmeter byggeretter samt købsretten til op til 98.610 yderligere kvadratmeter byggeretter.

De 110 boliger, som Boligselskabet Rosenvænget skal opføre, kommer til at koste 238 mio. i byggeomkostninger og får en central placering ved S-togsstationen.
 
Ifølge projektudviklingschef Karsten Pedersen fra Domea.dk er der tale om almene lejeboliger af høj kvalitet til en overkommelig husleje.
 
- Den årlige kvadratmeterpris bliver ca. 1.075,00 kroner, hvilket vil sige, at det kommer til at koste lige over 7.000,00 kroner om måneden at leje en 3.-værelses lejlighed på 80 kvadratmeter, fortæller han.
 
- Vinge er det største udviklingsområde i Danmark, og vi er selvfølgelig stolte over at være med. For os er det simpelt. Vi vil gerne bygge nogle flere almene boliger, fordi jo større, vi er som boligselskab lokalt, jo billigere kan vi drifte det, og det betyder, at vi kan tilbyde en masse lækre boliger til en forholdsvis lav husleje, supplerer Kim Randrup.

Energibesparende boliger

Antallet af rum i lejlighederne er fordelt på tre boligtyper, så 20 procent af lejlighederne har to værelser, 40 procent har tre og 40 procent har fire, og kvadratmeterne vil variere fra 70 til 110.
 
- Ud fra boligtyperne forventer vi, at der vil være en overvægt af små børnefamilier og seniorer blandt lejerne, og vi forventer, at det kommer til at koste ca. 300 kroner for varme per måned at bo i en lejlighed på 80 kvadratmeter, fortæller Karsten Pedersen.

Derudover kommer der bl.a. digital aflæsning af EL og vand i boligerne, så lejerne selv kan holde øje med deres forbrug. Undersøgelser har vist, at det sænker EL- og vandforbruget, når lejerne selv kan følge deres forbrug minut for minut i kroner og øre.
 
- Det er alfa og omega for os at bygge energi-rigtigt. Det står faktisk i vores formålsparagraf, af vi kun bygger super lav-energi. Her får vi mulighed for at bygge både moderne og visionært, og det er en fantastisk mulighed for os, for jo bedre og mere moderne vores boliger er, jo nemmere er de at leje ud, slutter Kim Randrup.