JJW Arkitekter totalrådgiver på 5.000 kvm stort plejehjem

En enig dommerkomite har kåret JJW Arkitekter som vindere af totalrådgiverkonkurrencen om et nyt plejehjem med 51 plejeboliger og tilhørende servicearealer samt lokaler til hjemmeplejen i Hornbæk

En enig dommerkomite har kåret JJW Arkitekter som vindere af totalrådgiverkonkurrencen om et nyt plejehjem med 51 plejeboliger og tilhørende servicearealer samt lokaler til hjemmeplejen i Hornbæk. Projektet har et samlet areal på 5.275 m2, og det nye plejehjem opføres på Sauntevej som erstatning for Bøgehøjgård, der er et velfungerende, men bygningsmæssigt utidssvarende plejehjem. 

Konkrete bæredygtighedsløsninger 
Dommerkomitéen motiverer blandt andet JJW Arkitekters vinderforslag med ”JJW’s arkitektoniske greb vurderes som et godt og spændende udtryk, som understøtter følelsen af hjemlighed på en varieret og alsidig måde og medvirker til, at give beboerne oplevelser både ude og inde. (…) JJW har peget på en lang række gode og konkrete løsningsforslag i sit valg af bæredygtige løsninger, herunder blandt andet grønne tage, regnvandshåndtering, effektivt varmesystem”.

Derudover fremhæver dommerkomitéen, at de valgte løsninger bidrager til at gøre beboerne mere selvhjulpne, er med til at skabe en optimal og effektiv pleje og integrerer naboer samt lokalmiljøet.  

Trygge rammer og arbejdsglæde
Lars Andersen er afdelingsleder i By og Bolig hos JJW Arkitekter og fortæller:

- Når vi arbejder med plejeboliger trækker vi på vores mangeårige erfaring indenfor plejeområdet og arbejder derudover med evidensbaseret design. Vi ved, at hjemlighed, tryghed og muligheden for at være en del af fællesskabet, kombineret med muligheden for at trække sig tilbage, er afgørende for beboernes trivsel. Graduerede fællesskaber er derfor et afgørende parameter i vores projektforslag for plejeboligerne i Hornbæk, ligesom de fysiske rammer giver de ansatte mulighed for nærvær med beboerne, fremmer deres fornemmelse for ejerskab, og støtter dem i at have indflydelse på eget arbejde.

JJW Arkitekter er totalrådgivere på projektet med Danakon rådgivende Ingeniører som underrådgivere. OK-Fonden står for plejedriften af det nye plejehjem, hvor den Selvejende Almene OK-ældreboliginstitution i Hornbæk er bygherre på boligdelen, mens Helsingør Kommune er bygherre på servicedelen.  OK-Bolig A/S, som er et 100 % ejet datterselskab under OK-Fonden, er forretningsfører for begge bygherrer.

Aktuelt er JJW Arkitekter også totalrådgivere på et andet plejeboligprojekt med Helsingør Kommune som bygherre, Teglhuset i Ålsgårde, der er 14 boliger til borgere med psykiske lidelser.  

FAKTA
Projekt: Opførelse af plejehjem i Hornbæk
Bygherrer: OK-Fonden og Helsingør Kommune
Forretningsfører: OK-Bolig A/S
Periode: 2016 – 2019
Areal: 5.275 m2
Arkitekt: JJW Arkitekter
Landskab: JJW Landskab
Ingeniør: Danakon rådgivende ingeniører