Møbelfabrik forvandles til boligområde for halv mia.

Over det næste par år skal Søborg Møbelfabrik i Gladsaxe omdannes til op imod 200 boliger og kontorer med ejendomsselskabet Dades som investo

Over det næste par år skal Søborg Møbelfabrik i Gladsaxe omdannes til op imod 200 boliger og kontorer med ejendomsselskabet Dades som investor. Projektet er udviklet af mæglerfirmaet Lintrup & Norgart samt Sweco Architects og får letbane til døren.

Ejendomsselskabet Dades investerer de kommende to-tre år 400-500 millioner kroner i at forvandle Søborg Møbelfabrik på Gladsaxevej, tæt ved Ring 3 og den kommende letbane, til henimod 200 nybyggede familieboliger. Hovedbygningen fra møbelfabrikken bevares og omdannes til kontorer, klinikker eller showroom.

- Som supplement til vores kontorejendomme og butikscentre vil vi gerne investere i boliger, og Gladsaxe har et stærkt befolkningsgrundlag. Mange af dem, der flytter fra København, flytter til Gladsaxe, men her er mangel på gode familieboliger, og møbelfabrikken ligger meget tæt på en af de kommende letbanestationer. Desuden er vi velbevandrede i området, fordi vi har ejet erhvervsejendomme her, blandt andet på nabogrunden siden 1987, siger administrerende direktør Boris Nørgaard Kjeldsen fra Dades, der har ejendomme for cirka 17 milliarder kroner.

Dades forventer høj sikkerhed for, at lejlighederne kan blive lejet ud, fordi prisniveauet i Gladsaxe er lavere end inde i selve København, hvor priserne er steget meget. Udlejningen vil ifølge Dades blive styrket af blandt andet letbanen, der får 27 stationer fra DTU og Lyngby i nord til Vallensbæk og Ishøj i syd.

Erhvervsmæglervirksomheden Lintrup & Norgart har en af nøglerollerne i projektet og var tidligt i dialog med kommunen om at udvide formålet for området til boliger.

- Vi fik til opgave at sælge møbelfabrikken og kunne se et stort potentiale. Som bygningerne stod, havde de én værdi, og som kontorprojekt kunne værdien løftes noget. Men der er stadig mange ledige kontorer i omegnen af København og dermed en vis risiko for en investor, og ved at udvikle arealet til boliger, med højere grad af sikkerhed, kunne værdien løftes yderligere. Vi har på sin vis sprunget developerleddet over og er gået direkte til Dades, som var meget grundig i forhandlingerne og får et meget attraktivt projekt, siger administrerende direktør og partner Stig Lintrup.