Nu åbner STARK også på Færøerne

STARK fortsætter det nordatlantiske vækstspor med åbningen af sin første forretning på Færøerne - i byen Runavík på det sydlige Eysturoy med ca. 3800 indbyggere.

Den første STARK forretning på Færøerne er nu en realitet og skal fremover holde håndværkere og selvbyggere på den nordatlantiske øgruppe velforsynede med de mest anvendte trælastmaterialer og byggecentervarer. Her vil de færøske håndværkere og selvbyggere også kunne drage nytte af STARKs mange års erfaring som førende leverandør til byggeriet i bl.a. Grønland.

STARK slog i starten af januar dørene op for sit sjette grønlandske byggecenter, og nu – kun halvanden måned senere – fortsætter byggecenterkæden ud ad det nordatlantiske vækstspor med åbningen af sin første forretning på Færøerne. Nærmere bestemt i byen Runavík på det sydlige Eysturoy, der har ca. 3800 indbyggere.

- Vi har med stor succes etableret os som foretrukken samarbejdspartner for professionelle og selvbyggere i Grønland. Det vil vi nu bygge videre på, og vi forventer at kunne videreføre mange af de kompetencer, som vi har fra Grønland. Det gælder ikke mindst på logistiksiden, hvor vi har et stærkt set-up med ordrehåndtering, emballering, fragt under vanskelige klimatiske forhold osv., der bidrager til at optimere kundernes arbejde.

Det fortæller adm. direktør Poul Erik Nørnberg fra STARK Grønland (STARK Kalaallit Nunaat A/S), som står bag åbningen af den nye færøske forretning, som lige nu omfatter ca. 230 kvm lager samt kontor. Han fortsætter:

- Det er vigtigt at tage udgangspunkt i de lokale forhold og behov, og vi har derfor ansat en lokal salgschef, Bogi Olsen, som kender området indgående og selv er branche-uddannet. Hans opgave bliver at få skabt aktivitet i forretningen samt opbygge netværket blandt håndværkerne og de private selvbyggere.

Stærke logistikløsninger

Ambitionen er i første omgang, at forretningen skal være lagerførende med de mest gængse og anvendte trælastmaterialer og byggecentervarer til konkurrencedygtige priser. På længere sigt vil fokus i stigende grad blive lagt på de logistikløsninger, der har spillet en stor rolle i at føre STARK frem til positionen som førende leverandør til professionelle i byggeriet i Danmark og Grønland.

Her vil de færøske håndværkere bl.a. kunne drage nytte af STARKs mangeårige erfaring fra de grønlandske byggecentre, hvoraf flere er placeret i såkaldte lukketvandsbyer med begrænsede forsyningsmuligheder i årets løb. Hos STARK forventer man således, at der er rigtig gode muligheder for at overføre leveringskompetencerne fra Grønland til forretningen på Færøerne.

- Vi har en stor portion viden omkring set-up og logistik, der vil komme kunderne i den nye forretning til gode. Udfordringerne, især omkring logistikken, er vi rigtig gode til at håndtere og vant til at løse, understreger Poul Erik Nørnberg.