Elgaard Architecture overtager Nebel & Olesen Arkitekter

Arkitektfirmaet Elgaard Architecture overtager Nebel & Olesen Arkitekter og styrker sin faglige profil gennem ansættelsen af Anne Nebel som ny partner pr. 1. februar

Arkitektfirmaet Elgaard Architecture overtager Nebel & Olesen Arkitekter og styrker sin faglige profil gennem ansættelsen af Anne Nebel som ny partner pr. 1. februar. Hun kommer fra en stilling som medindehaver af Nebel & Olesen Arkitekter og skal være med til at udvikle Elgaard Architecture inden for bygherrerådgivning samt restaurering, transformation og nybyggeri i historiske miljøer. Elgaard Architecture opruster nu yderligere inden for bygherrerådgivning samt restaurering, transformation og nybyggeri i historiske miljøer.

Det sker gennem ansættelsen af Anne Nebel, der pr. 1. februar indgår som partner hos Elgaard Architecture. Hun kommer fra en stilling som medindehaver af Nebel & Olesen Arkitekter, et firma som Elgaard Architecture med ansættelsen af Anne Nebel overtager. Den anden halvdel af Nebel & Olesen Arkitekter, Karsten Daubjerg Olesen, skifter til en stilling som arkitekt i Slots- og Kulturstyrelsen.

Det er den daglige sparring og et udviklende fagligt miljø, der er Anne Nebels største motivation for at træde ind i Elgaard Architecture. Om sine grundlæggende tanker bag skiftet forklarer hun, at de to tegnestuer strategisk og fagligt ligner og supplerer hinanden med faglig indsigt og kvalifikationer, og at skiftet er et ønske om at være en del af en større faglig enhed:

- Jeg oplever den samme pionerånd og begejstring, som da Karsten og jeg selv startede. Nu bare på et højere plan, hvor jeg tror på, at vi med forenede kræfter kan markere tegnestuen i toppen af feltet inden for restaurering. Det vil styrke vores arbejde med projekterne og også være en fordel for vores kunder og bygherrer, udtaler Anne Nebel og tilføjer, at de ved at gå sammen kan byde ind på endnu større opgaver.

Nebel & Olesen Arkitekter har siden sin etablering i 2008 markeret sig stærkt inden for arkitektfaget med betydelige projekter på Fredensborg Slotshave, Nyboder, Frederiksberg Slot, Knud Rasmussens Hus og en række kirker i Nordsjælland. Ved skiftet overtager Elgaard Architecture Nebel & Olesen Arkitekters forpligtelser og kundeportefølje.

De kunder, der ønsker det, flytter således med Anne Nebel til Elgaard Architecture. Om Elgaard Architecture Elgaard Architecture arbejder hovedsagligt med restaurering og transformation af historiske bygninger og anlæg. Deres rådgivningsydelser omfatter både bygherrerådgivning, klassisk design, projektering og udførelse af arkitektur.

Aktuelt har tegnestuen bl.a. vundet en konkurrence om Frederiksberg Kirkes indvendige istandsættelse og restaurering, og man er i Abu Dhabi i gang med transformation og restaurering af en kulturbygning. Elgaard Architecture er etableret i 2012 og ejes af Pernille Mårtensson og Peder Elgaard. Siden etableringen er opgaverne inden for virksomhedens fagområde vokset stødt, og med Anne Nebel tæller tegnestuen nu 10 medarbejdere.