42 liebhaverboliger på Østerbro

MT Højgaard går nu i gang med opførelsen af 42 liebhaverboliger på Østerbro med udsigt over Øresund

Entreprenøren er valgt, og nu går man i gang med at opføre de 42 luksuslejligheder med sundudsigt på Strandpromenaden på Østerbro i København. De seneste måneder er blevet brugt på at optimere løsningerne, forbedre designet og skabe bedre boliger for de kommende beboere. Indflytningen er stadig foråret 2016.

Det bliver det københavnske entreprenørfirma MT Højgaard, der nu går i gang med de første step til opførelsen af 42 liebhaverboliger på Østerbro med udsigt over Øresund. Interessen for byggeriet på Strandpromenaden har været enorm på grund af beliggenheden og udsigten samt de eksklusive materialer, som bygherren Bricks A/S sammen med arkitekt Morten Schmidt fra Schmidt Hammer Lassen Architects har udvalgt.

- Vi har hele tiden vidst, at byggeriet er unikt på grund af den specielle placering på Østerbro med udsigt over Øresund fra alle lejligheder. Derfor er vi heller ikke gået på kompromis ved valget af løsninger og byggematerialer, fortæller Martin Busk fra ejendoms- og projektudviklingsselskabet Bricks A/S.

Efter byggeriet på Strandpromenaden første gang blev omtalt, har mange mennesker ønsket at blive holdt orienteret. I foråret var Bricks A/S så langt med planlægningen, at alle interesserede blev inviteret til en orientering i Otto Henry Bærentzens gamle villa på Strandpromenaden. Villaen er bevaret og skal indrettes med fire ejerlejligheder som en del af Strandpromenaden. 300 interesserede mødte frem og fik en snak med bygherren, arkitekten og leverandørerne af elementer til køkkener og badeværelser.

- Møderne med de kommende beboere har været uhyre vigtige for os. Mennesker, der er interesserede i boliger af denne karat, har inden møderne defineret deres ønsker, har sat sig ind udbuddet af materialer og har derfor ofte ideer til alternative løsninger. Det er således oftest ”kræsne købere”, der stiller krav og bliver begejstrede, når vi kan opfylde deres ønsker,” forklarer Martin Busk. 

Bricks A/S har de seneste måneder brugt de nye input til at justere byggeriet. Boligernes eksklusivitet understreges af, at det blandt andet er Boffi, der skal levere udstyr til køkkener og badeværelser; Gaggenau, der skal levere husholdningsprodukterne; og Dinesen, der skal levere gulvene. Men det er kun leverandørerne, Bricks A/S har valgt til Strandpromenaden. Det er stadig muligt for de kommende beboere at sætte deres præg på valg af design, materialer, farver og løsninger.

- Med andre ord, vi har skabt platformen, så køberne selv kan fylde på efter eget valg,” forklarer Martin Busk.

- Interessen har været så stor, at vi i dag kan notere, at 25 % af lejlighederne allerede er solgt. Det glæder os meget. Og de er endda solgt, før vi har kunnet oplyse indflytningsdatoen og reelt er gået i gang med salgsbestræbelserne. Ligesom vi ikke har kunnet sætte en del af boligerne til salg, fordi de ikke designmæssigt var klare. Men nu kan ejendomsmægleren gå i gang med salgsbestræbelserne, forklarer Martin Busk.