Lyddæmper på vinduet og isolering mod kulden

Optoglas er en forsats-løsning, der ikke alene forbedrer gamle ruders u-værdier, men også virker markant reducerende på indtrængende trafikstøj

Diskrete forsatsruder til ældre vinduer godkendes selv til fredede bygninger.

Optoglas er en forsats-løsning, der ikke alene forbedrer gamle ruders u-værdier, men også virker markant reducerende på indtrængende trafikstøj.

Det er budskabet fra Optoglas i Rørvig, der har specialiseret sig i forsatsruder af 4 mm hærdet glas til det historiske ‘dannebrogs-vindue’.

- Ældre termoruder i den type vinduer yder ikke den optimale isolering, fordi de har en kold aluminiumskant, der virker som en kuldebro, forklarer direktør Frede Nielsen. Optoglas ApS. Optoglas-forsatsrudens forbedring af varmeisoleringen er testet og dokumenteret af DTU Byg: En u-værdi ned til 1,39 kan nås med 4 mm Optoglas indvendigt på 2-lags termoruder.

- Det betyder betragtelige besparelser på energiregningen, lyder det fra Optoglas ApS.

Som effektiv støjdæmper giver Optoglas en reduktion af f.eks. trafikstøj på ikke mindre end 31 dB ved enkeltlagsruder og op til 40 dB ved termoruder. Resultatet er testet og dokumenteret af lydingeniører fra Delta.

- Det er en vigtig detalje, at Optoglas forsatsruderne monteres enkelt og diskret, så forsatsløsningen umærkeligt tilpasser sig dannebrogsvinduets arkitektur, konstaterer Frede Nielsen. Det betyder, at Optoglas-løsninger accepteres, selv i fredede bygninger. Med nemme, rustfrie beslag og hængsler er det heller intet besvær at polere og rengøre ruderne.

Optoglas kan monteres af de fleste som en gør-det-selv løsning. Man kan også kontakte de glarmestre eller tømrermestre, som forhandler Optoglas over hele landet. De kan findes via håndværkerlisten på optoglas.dk.

www. optoglas.dk

Foto:Optoglas er så diskret og elegant, at den praktisk talt er usynlig. Derfor er den også godkendt til fredede bygninger.