Business på erhvervsuddannelserne

Nyt materiale om iværksætteri skal gøre elever på bygge- og anlægsuddannelserne klogere på livet som selvstændig erhvervsdrivende

Hver tiende håndværker opstarter en virksomhed i løbet af deres liv. Derfor har Dansk Byggeri og Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise udviklet undervisningsmaterialer om virksomhed og business til eleverne på erhvervsuddannelserne. Det er nemlig ikke nok at være en god håndværker for at drive en fornuftig virksomhed – der skal også være styr på økonomi, salg, kundeservice, bogholderi og personale.

 - Vi har derfor nyt undervisningsmateriale, der udfordrer eleverne på områder, som de ikke bliver i dag. Der er mange, der starter egen virksomhed op i bygge- og anlægsbranchen, så selvfølgelig skal vi give de unge have en mulighed for at skærpe de kompetencer, der er nødvendige for at drive en succesfuld virksomhed, siger chefkonsulent Sidse Frich Thygesen, Dansk Byggeri.

 Materialerne går under navnene Tømreriet, Mureriet og The Business Model Canvas., og de fører eleverne gennem kerneområder i en velfunderet virksomhed med udfordringer som at udvikle en kommunikationsplan, et virksomhedskoncept, en forretningsplan og lave en afklaring af kundegrundlaget og virksomhedens økonomiske grundlag.

 - Mange af eleverne skal typisk selv ud og være iværksættere, og materialerne giver dem en god basis. De får nogle konkrete redskaber at arbejde med, så de er bedre rustet, når de skal starte deres egen virksomhed. Derudover håber vi på, at materialerne kan være med til at inspirere til endnu mere iværksætteri og entreprenørskab efter erhvervsuddannelserne, siger Beate Laubel Boysen, teamleder i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.