Islandshøjparken hædret for renovering

Facaderenoveringen af Islandshøjparken hædret med Fredensborg Kommunes Renoveringspris 2013

Facaderenoveringen af Islandshøjparken, der med JJW som arkitekt blev gennemført i totalentreprise af Jönsson a/s, hædret med Fredensborg Kommunes Renoveringspris 2013

- Facaderenoveringen af Islandshøjparken har tilført bebyggelsen en imødekommende arkitektonisk identitet, hvor facadernes murstenspartier og en elegant farveholdning trækker på genkendelige traditioner i dansk almennyttigt boligbyggeri.

Et forældet betonbyggeri er på fornem vis blevet opgraderet”.

Sådan lød begrundelsen, da Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen forleden - sammen med borgere, Plan- og Klimaudvalget og kommunens genfødte bygningspræmieringsudvalg - genoptog en hengemt tradition ved at præmiere Islandshøjparken og tre andre Fredensborgbygninger med arkitektur af høj kvalitet.

- Traditionen med at hædre vores smukkeste bygninger og huse faldt væk i forbindelse med kommunesammenlægningen, men smukt håndværk og arkitektur i høj kvalitet skaber attraktive nærmiljøer og står stadig i høj kurs blandt kommunens borgere.

- Derfor genoptager vi nu traditionen med i år at uddele fire priser til både nyere og mere klassisk arkitektur, konstaterede borgmesteren, inden Lars Simonsen som formand for Bygningspræmieringsudvalget samt kommunens Plan- og Klimaudvalg præsenterede de præmierede bygninger: Et nyt parcelhus i Humlebæk blev hædret med Arkitekturpris 2013, Jørn Utzons Fredensborghuse fik overrakt Klassikerprisen 2013, Lyngebækgård og Islandshøjparken i Nivå høstede hæder med en dobbelt Renoveringspris 2013.

Forvandling af nedslidt betonbebyggelse

- Vi er stolte over, at kommunen har valgt at hædre Islandshøjparken, der med de senere års renovering har fået en helt ny identitet og et moderne arkitektonisk udtryk skabt af JJW Arkitekter, konstaterer projektchef Thomas Normann fra Jönsson a/s, der som totalentreprenør stod i spidsen for at forvandle en tidlig og nedslidt betonbebyggelse til et moderne og attraktivt boligområde med udsigt til Øresund.

Thomas Normann fortæller videre, at bebyggelsen, der rummer 384 boliger fordelt på 13 boligblokke, som led i renoveringen blandt andet har fået nye velisolerede tagkonstruktioner med hældning, ligesom alle facader og gavle – i alt ca. 12.000 kvadratmeter – er efterisoleret og beklædt med facadeplader, sten eller træ.

Samtidig har alle opgange fået nye indgangspartier med nye døre og dørtelefoner, alle vinduer er udskiftet, altanerne har fået nye inddækninger, og bebyggelsens grønne fællesarealer har foruden et nyt beboerhus fået supplerende beplantning, nye stiforløb, nye legepladser og nye parkeringsarealer.


Rammetekst
Renoveringen af Islandshøjparken, der blev afsluttet i efteråret 2011, er tegnet af JJW Arkitekter, Wissenberg A/S har været ingeniør og Jönsson a/s har realiseret visionerne i totalentreprise for Boligforeningen Vibo.


Foto: Islandshøjparken, der forleden blev hædret af Fredensborg Kommune Renoveringspris 2013, blev - med Jönsson a/s som totalentreprenør - i 2010 og 2011 forvandlet fra et nedslidt betonbyggeri til en moderne boligbebyggelse med et helt nyt arkitektonisk udtryk skabt af JJW Arkitekter.