Pihl & Søn kæmper med underskud

Underskudsgivende byggeprojekter, bl.a. i udlandet, giver entreprenør-koncernen Pihl & Søn problemer

Et af landet største entreprenørselskaber, Pihl & Søn, har økonomiske problemer. For mange underskudsgivende byggeprojekter og for dårlig styring af store millionbyggerier, især i udlandet, er skyld i selskabets økonomiske problemer, skriver Berlingske Business.

Pihl & Søns problemer viste sig tydeligt i årsregnskabet for 2011, da selskabet kom ud med et dundrende underskud på knap 200 millioner kroner. Og derfor holder selskabets hovedbankforbindelse, Danske Bank, nu Pihl & Søn i kort snor. Eksempelvis med krav om at forhåndsgodkende tilbud på byggeprojekter, som i visse tilfælde kan være så store, at blot ét fejlslagent projekt vil kunne vælte læsset.

I de kommende år er det planen, at det danske marked skal udgøre en større del af Pihl & Søns totale omsætning, som sidste år landede på knap 5,5 milliarder kroner.

Danske Bank lægger da heller ikke skjul på, at det også er i bankens interesse, at virksomheden klarer sig gennem krisen. En lukket entreprenørvirksomhed rummer ikke mange omsættelige værdier og kan tilmed blive dyr at afvikle på grund af de mange garantistillelser for byggerier.

- Vi udtaler os ikke om konkrete kundeforhold. Helt generelt kan vi dog sige, at vi har sammenfaldende interesser med vores kunder. Det er i bankens interesse, at vores kunder klarer sig godt. I forhold til vores erhvervskunder betyder det, at de har en sund forretning, som skaber værdi. Udgangspunktet for vores dialog og relation med virksomhederne er således altid funderet i et ønske om, at de står bedst muligt, siger Anne L. Eberhard, chef for Relation-ship Management i Danske Bank, til Berlingske