Amagerstolen

Amagerstolen - robust stol på otte kilo i stål til det offentlige rum

Med inspiration fra Jardin de Luxemburg og dens mange stålstole har out-sider i samarbejde med Kristine Jensens Tegnestue udviklet en stol. Amagerstolen. Foreløbigt er 700 stk. Amagerstole blevet afprøvet på de mange offentlige og halvoffentlige arealer på Prags Boulevard i København. 

Efter 5 års brug er så godt som alle stole intakte. Den amar’kanske borgerstol har dermed vist sin levedygtighed som en stol til det offentlige rum. I en forbedret udgave er den løbende kommet i produktion til andre offentlige rum. Blandt andet har Herning kommune som et led i kommunens plan for at gøre bymidten mere attraktiv, taget de flytbare byrumselementer til sig. Det samme gælder Nørre Snede. Med logo i ryggen og alle regnbuens farver giver Amagerstolen kommunen og landskabsarkitekten mulighed for at skabe og forstærke den lokale identitet.

Amagerstolen er produceret af bukket og solidt stålmateriale, kan leveres med laser skåret logo eller navn i stolens ryglæn, i alle RAL-farver og vejer 8 kilo. En vægt, som gør stolen let nok til at kunne flytte rundt med og alligevel ikke så let, at man lige ’kommer til’ at løbe af sted med den.