Sokkelrende til niveaufri adgang

MilRende Canyon er op til 2 meter lange sokkelrender i alu-zinc

For at imødekomme bygningsreglementets krav om niveaufri adgang ved adgangsdøre har Milford Landskab i samarbejde med HIGH TECH Innovation ApS udviklet en ny sokkelrende, der samtidig er nem at montere.

Det kan være en udfordring at beskytte bygninger mod indtrængen af vand i soklen og den nederste del af facaden. Udfordringen skærpes yderligere af bygningsreglementets krav om, at der skal være niveaufri adgang til alt støttet boligbyggeri – både fra indgangsdøre og fra terrasse- og altandøre.

Hos Violen i Nørresundby – en ungdomshøjskole og nyopførte boliger for udviklingshæmmede – har man valgt at benytte sig af et nyt sokkelrendesystem, MilRende Canyon fra Milford Landskab, der opfylder de gældende krav.

- Det ser godt ud, er hurtigt at sætte op og forhindrer samtidig opfugtning på facaderne. Systemet formidler ganske enkelt overgangen fra terræn til boliger, siger landskabsarkitekt Susan Nielsen fra WAD landskabsarkitekter, der har stået for udearealerne hos Violen.
Her er systemet brugt foran døre og vinduer til gulv.

Sokkelsystemet er designet til steder med krav om niveaufri adgang samt minimum 150 mm fri sokkel, og består af præfabrikerede tilpasningsprofiler til vinduer og døre samt endestykker. Oven på sokkelrenden er der gitterrist i galvaniseret stål. Alle riste er egnede til fodgængere, rullestole og førerhunde.


MilRende Canyon er et helt nyt produkt fra Milford Landskab, der laver systemer til forbedring af byrum og landskab. Produktet er udviklet i samarbejde med HIGH TECH Innovation ApS.