Nye faciliteter til bygningsdesignere

En ny tilbygning på Danmarks Tekniske Universitet(DTU)skal rumme studiefaciliteter til DTU’s uddannelser Bygningsdesign og Architectural Engineering

Pihl har sammen med Christensen & Co. Arkitekter A/S og Alectia A/S udarbejdet vinderforslaget til en ny uddannelsesbygning, bygning 127, til DTU Lyngby Campus. Bygningen skal rumme studiefaciliteter til DTU’s uddannelser Bygningsdesign og Architectural Engineering, der skaber ingeniører med fokus på alle facetter af design af bygninger.DTU’s nye bygning er på ca. 2.000 kvm og er en tilbygning til den eksisterende bygning 117.
 

- Vi er meget glade for at have vundet endnu en opgave for DTU, der i disse år udvikler nogle meget spændende studie- og forskningsmiljøer. Pihl skal opføre bygningen i totalentreprise, og vi stiller sammen med vore samarbejdspartnere et stærkt hold til opgaven, som i tæt dialog med bygherre skal udføre bygningen til bygningsdesignuddannelsen, hvor jeg forventer, at mange af vore fremtidige medarbejdere vil komme til uddanne sig, oplyser underdirektør Bo Svendsen, E. Pihl & Søn A.S. Bygning 127 er det tredje byggeri inden for blot to år, som Pihl skal opføre for DTU i Kgs. Lyngby.

- At skabe de arkitektoniske rammer for lige netop Architectural Engineering-uddannelsen på DTU er en fantastisk udfordring, som vi er meget begejstrede for at designe og bygge. Byggeriet danner et både robust og kreativt studiemiljø, spændt ud mellem designlaboratoriet og holdlokalerne, med plads til både gruppearbejde og socialt samvær, udtaler Michael Christensen, direktør hos Christensen & Co. Arkitekter.
Nybyggeriet er en del af universitetets ambitiøse udvikling af DTU Lyngby Campus, som strækker sig over de kommende år, fortæller Jacob Steen Møller, campusdirektør ved DTU:


- DTU lægger afgørende vægt på dels at kunne tilbyde unikke forskningsfaciliteter og dels at give uddannelserne et eksperimentelt og innovationsfremmende indhold. Derfor satser universitetet på en stadig udbygning af læringsmiljøer, undervisningslaboratorier og studenterværksteder til højeste internationale niveau, forklarer Jacob Steen Møller.
Pihl og Christensen & Co. Arkitekter arbejder for tiden også sammen på opførelsen af bygning nr. 324 for DTU. Desuden arbejder Pihl, Christensen & Co. og rådgivende ingeniørselskab Alectia sammen på Navitas-projektet i Aarhus, der bl.a. skal rumme Ingeniørhøjskolen i Aarhus, ligesom parterne kender hinanden fra mange andre projekter, udført gennem årene.
Opførelsen af DTU’s nye bygning påbegyndes i juli måned 2012. Den skal stå færdig til studiestart i 2013.
 

DTU er Danmarks tredje største universitet og en vigtig partner i Lyngby-Taarbæk Kommunes Vidensby-projekt. Med den kraftige udbygning af DTU, med bl.a. bygning 127, sætter DTU i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune kursen mod at udvikle byen til en universitetsby på samme måde som Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston og Stanford University i Palo Alto i USA.