Ny multiarena i Roskilde

Jönsson a/s er totalentreprenør på en markant udvidelse og nyindretning af Roskildehallerne, en opgave til 42 mio. kroner

- Vi er klar til at gå i jorden, produktionen af de bærende stålkonstruktioner er i gang, og om fjorten måneder kan Roskilde Kongres og Idrætscenter slå dørene op til en ny æra i centerets 53-årige historie.

Sådan lyder det fra byggeleder Christian Wæver fra Jönsson a/s, der har kørt gravemaskinerne i stilling til en markant udvidelse og nyindretning af Roskildehallerne – en opgave til 42 millioner kroner, som foruden opførelse af en ny multihal og nye klub- og omklædningsfaciliteter omfatter etablering af nye grønne åndehuller omkring et nyt caféområde og et nyt fælles strøg, der forbinder nyt og gammelt til en dynamisk helhed.

- Udvidelsen af de gamle Roskildehaller, der ejes af Roskilde Kommune og drives af Roskilde Kongres- og Idrætscenter, har stået længe på ønskesedlen, og med projektet får Roskilde en ny multihal med plads til ca. 3.000 tilskuere.

- Men samtidig tilføres det bynære center en helt ny og åben profil, der indbyder til fællesskab og socialt samvær, uanset om det gælder den daglige motion og internationale sportsarrangementer, koncerter og kulturarrangementer eller kongresser, udstillinger og messer, konstaterer Christian Wæver og pointerer, at den nye multihal udstyres med glasfacader i grundplanet ud mod det offentlige rum.

Nordeuropas største teleskop-tribune

Christian Wæver slår i øvrigt fast, at Roskildes nye multihal opføres som lavenergiklasse 2015 med højisoleret klimaskærm, store sydvendte vinduespartier, solceller og varmegenvindingsanlæg, ligesom hallen udstyres med Nordeuropas største teleskop-tribune med 24 stolerækker.

- Tribunen fylder en hel håndboldbane, når den er foldet ud, men den kan stå på et par rækker, når den ikke er i brug. Til gengæld vejer den godt 64 ton, og med en placering ovenpå kælderen, er kravene til armering betydelige, fortæller Christian Wæver og tilføjer sluttelig, at indretningen af den nye multihal følger den eksisterende planløsning med omklædningsfaciliteter i kælderen, foyer og fællesområder i stueplan samt mødelokaler, kongres- og VIP-funktioner på første sal.