Nyt NCC-byggeri hjælper socialt udsatte

Byggeriet kommer til at rumme 56 moderne boliger lige fra særlige almene ældreboliger til alternative plejeboliger og udslusningsboliger

Fredag 13. april var en festdag i Horsens, da borgmester Jan Trøjborg holdt tale og tog første spadestik til byggeriet af Det Nye Vesterled – 3.600 kvadratmeter i det vestlige Horsens.

Byggeriet kommer til at rumme 56 moderne boliger lige fra særlige almene ældreboliger til alternative plejeboliger, udslusningsboliger samt en sundhedsklinik.

- At opføre et nyt byggeri, der samler og målretter så mange forskellige aktiviteter og funktioner for socialt udsatte borgere, er en nyskabelse på danmarkskortet, sagde borgmester Jan Trøjborg blandt andet i sin tale.

I byggeriet bliver der adskilte boliger for både aktive og ikke-aktive misbrugere. Ud over boliger kommer byggeriet også til at rumme kommunale servicefaciliteter i form af kontorer, klinik og personalefaciliteter. På den måde kan personaleressourcer anvendes fleksibelt og optimalt på tværs, men uden at aktive og ikke-aktive misbrugere kommer i kontakt med hinanden.

Der er i designet lagt særlig vægt på at skabe et byggeri, hvor beboere og personale kan føle sig hjemme, føle tryghed og sikkerhed. Ud over borgmester Jan Trøjborg holdt også formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice Charlotte Juhl Andersen tale ved arrangementet, før borgmesteren tog det traditionelle første spadestik.

Byggeriet Det Nye Vesterled skabes i samarbejde mellem Årstiderne Arkitekter, ATRIO Arkitekter, det rådgivende ingeniørfirma DRIAS, landskabsarkitekt West Møller samt NCC Construction, der er totalentreprenør på opgaven.

Byggeriet skal efter planen stå klar til foråret 2013.