Massiv parket fra Davinde

Under vanskelige markedsforhold introducerer Davinde Savværk A/S en ny type trægulve af ask og eg

Davinde Savværk, der siden 2009 har markedsført massive, miljøbevidste plankegulve under navnet Green Gulve, er på vej med en familieforøgelse, nemlig massive parketgulve.

Parketgulvene af først og fremmest ask og eg produceres med samme omsorg for naturmaterialet som alle andre produkter fra det 100 år gamle savværk:

- Vi arbejder med træer, der ofte er plantet af vore oldeforældres generation for mere end 100 år siden. Det maner til eftertanke, lyder det fra savværket!

Stavene er af 20 mm massiv træ, og gerne tilpasset kundens ønsker.

Davinde introducerer parket lige nu, fordi efterspørgslen er til stede, hedder det i en udtalelse. Kerneforretningen er produktion af komponenter i træ til møbelproduktion, og gulvproduktionen blev sat i søen på et tidspunkt, da byggeriet var på vej i stå. I Davinde regnes det derfor for en lakmusprøve, at produktionen er fremtidssikret, når den overlever de aktuelle markedsvilkår .

- Og det går egentlig meget godt, vurderer Finn Tøxen, Davinde Savværks gulvsælger.

Green Gulve produceres udelukkende efter ordre og direkte til slutkunden, der oftest er en tømrermester eller gulventreprenør, hvorfor Davinde Savværk også er i direkte kontakt med arkitekter og udførende håndværkere. Resultatet er individuelle og personlige gulve.

- Alle stave fremstilles i bredden 66 mm, enten som langstavsparket eller mønsterparket, oplyser Finn Tøxen.