Gulvet er et møbel

Kvadrat A/S i nyt samarbejde med brødrene Bouroullec på London Design Festival om en tekstil installation

Et gulv, der også er et møbel? Et møbel, der også er et gulv? Kan man det?

Tekstilproducenten Kvadrat besvarede det spørgsmål med et klart ‘ja’ under London Design Festival i september. Det skete på The Victoria & Albert Museums Raphael Gallery, da Kvadrat i samarbejde med designduoen Ronan og Erwan Bouroullec viste tekstilinstallationen ’Textile Field’.

Textile Field er en 30 meter lang tekstilbetrukket skumfigur, der ikke er et gulv, ej heller et traditionelt siddemøbel, men en hybrid af begge dele.

- Vi ønskede at kreere en anderledes tilgang til en fri oplevelse på et museum eller en udstilling. Rummet kan i sig selv virke skræmmende og lidt selvhøjtideligt. En afslappet kontekst giver plads til fordybelse, forklarer Erwan Bouroullec om Textile Field.

Tekstilinstallationen har bløde overgange og skaber et sensuelt, men også dynamisk rum. Tanken er, at de besøgende på Raphael Gallery placerer sig på og i installationen – siddende, gående eller liggende – og på den måde tager rummet i besiddelse, samtidig med en opfordring til at fordybe sig i galleriet. Gulvets beklædning bliver et møbel – en installation til hvile – i sin egen ret!

Kvadrat har tidligere haft et succesrigt samarbejde med brødrene Bouroullec i udviklingen af den prisbelønnede tekstilinstallation Clouds, der blev lanceret i 2008.