Start på Urban Mediaspace

Urban Mediaspace Aarhus starter udbud af 18 fagentrepriser til ialt 500 mio. kr.

En kærkommen vitaminindsprøjtning til byggebranchen er på vej med de 18 fagentrepriser til i alt 500 mio. kr. Opdelingen af udbud i fagentrepriser forventes at medføre både økonomiske og kvalitetsmæssige fordele.

Realisering af projektet Urban Mediaspace Aarhus blev påbegyndt i juni 2011 med etablering af byggegrube m.v. Der er derudover indgået entrepriseaftaler om ændring af kajforløb, drift af byggeplads, opførelse og lukning af råhus, åbning af åen og levering af et fuldautomatisk p-anlæg.

Tømrer-, murer-, maler-, el- og VVS-arbejde

Den 1. marts 2012 starter prækvalifikationen til en lang række af arbejder, der skal være med til at færdiggøre Urban Mediaspace Aarhus.

Det drejer sig om installationer og den såkaldte indvendige aptering af det nye Multimediehus samt om vejomlægninger og etablering af de nye havnepladser. Arbejderne vedrørende huset skal udføres i 2013 og 2014, mens vejomlægningerne og etablering af havnepladserne først afsluttes i 2015.

Fagentrepriserne omfatter blandt andet tømrer-, murer, maler, el- og VVS-arbejde. Aarhus Kommune har valgt denne udbudsform med opdeling i fagområder i modsætning til en udbudsform med storentrepriser, hvor én entreprenør har ansvaret for en række fag.