Det Nye Universitetshospital i Århus i udbud

Fællesfaciliteterne til byggepladsen på Det Nye Universitetshospital i Århus er kommet i udbud

Det Nye Universitetshospital i Aarhus DNU udbyder fra årsskiftet  og de kommende år 11 byggeetaper i storentrepriser, en række anlægsopgaver og ombygningsopgaver i det eksisterende hospital i Skejby.

Lige nu finder der dialog sted med bydere på den første entreprise, der skal være klar før byggeriet kan gå i gang; nemlig de store byggepladsers fælles faciliteter, som blandet andet omfatter skurby, vagt, sikring, byggepladsindretning, –logistik og –service samt renovering.

- Byggeriet af DNU er helt unikt for danske forhold på mange måder; ikke mindst i størrelse og i varighed for byggefasen. Så vi ser meget frem til at præsentere opgaven for markedet, siger byggechef Hans Haaning, bygherreorganisationen for DNU.

Inden en driftsoperatør af byggepladsernes fælles faciliteter kan komme til, skal der jordafrømmes og terrænreguleres med en byggemodning, hvor arbejdet begynder i marken i begyndelsen af november i år.

Det samlede byggeri for de kommende udbud er ca. 220.000 kvm nybyggeri og ca. 40.000 kvm ombygning af eksisterende arealer. Landskabs- og infrastrukturarbejder omfatter 630.000 kvm grundarealer og der skal udgraves og indbygges over 800.000 kubikmeter jord. Selve byggepladsen vil dækker et areal på omkring 100 ha. Der etableres et næsten 5 km langt hegn omkring byggepladserne. Forventningen er, at når byggeaktiviteten er højest vil der være op til 40 entreprenører i gang på pladserne samtidigt og der vil arbejde omkring 1.200 håndværkere med byggeriet på det tidspunkt.