Arkitema overtager svensk arkitektfirma

Arkitema har overtaget aktiemajoritet i svenske Dot Arkitekter som led i skandinavisk ekspansion

Arkitema har som mål at blive en af Skandinaviens tre største arkitektfirmaer, og opkøbet af svenske Dot Arkitekter er en del af denne strategiske satsning, hedder det i en meddelelse fra Arkitema.

- Med opkøbet sender vi et tydeligt signal om, at vi har store ambitioner om inden for få år at være i top tre blandt de skandinaviske tegnestuer. Vi opfatter opkøbet som en udpræget win-win situation, hvor en dansk og en svensk tegnestue tilsammen står endnu stærkere på henholdsvis det danske og svenske marked, siger adm. direktør i Arkitema, Peter Hartmann Berg.

Efter opkøbet skifter Dot Arkitekter navn til Arkitema DOT.

Opkøbet betyder samtidig, at Arkitemas Stockholmkontor holder flyttedag og fra midt i maj sidder samlet i Dot Arkitekters lokaler på Södermalm i Stockholm i en fredet bygning fra 1906.

Dot Arkitekter blev etableret helt tilbage i 1942 af den anerkendte svenske arkitekt Folke Löfström med primært sygehuse og skoler som sine specialer. Dot, som tegnestuen i dag hedder, betyder Design, Organisation og Teknik, og det er stadig primært inden for svensk sygehusbyggeri, at firmaet har sit speciale.

Dot Arkitekters referencer er bl.a. ombygning og tilbygning til Sophiahemmet, et svensk privat hospital, omdisponering af øre-, næse, halsafdlingerne på Danderyds Sjukehus, og p.t. fungerer Dot Arkitekter som underrådgivere på Nya Karolinska Solna - det kommende universitetshospital i Stockholm.

Fremover bliver Jørgen Bach forretningsområdechef i Arkitema DOT. Jørgen Bach vil derfor udelukkende arbejde med det svenske og russiske marked. Dot Arkitekters nuværende administrerende direktør Urban Blomberg fortsætter som administrerende direktør for Arkitema DOT.