Grundfos sponserer kollegium

Grundfos sponserer kollegium

Grundfos sponserer energiteknologi til det kommende Teknisk Kollegium II, der ændrer navn til Grundfos Kollegiet

Det 12-etagers højhus, som er under opførelse på havnen i Århus, skal hedde Grundfos Kollegiet. Den danske industrikoncern har netop indgået en aftale med kollegiets bestyrelse, der skal finansiere energibesparende teknologi til bygningen og sætte fokus på bæredygtighed blandt kollegiets beboere.

Teknisk Kollegium II tager nu navneforandring. De i alt 159 klimavenlige ungdomsboliger på havnen vil stå klar til indflytning i august 2012 under navnet Grundfos Kollegiet. Det er de to parter bag byggeriet, Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Maskinmesterskole, der har indgået en aftale med Grundfos. Aftalen skal være med til at styrke kollegiets miljøprofil.

- Vi ønsker at være synlige blandt de studerende i Århus. De udgør et væsentligt rekrutteringsgrundlag for os. Samtidig vil vi gerne være med til at sætte fokus på miljø og bæredygtige teknologier, som er kernen i vores forretning, siger Lars Aagaard, koncerndirektør for Grundfos Holding.

Kollegiet får med aftalen mulighed for at tænke ny teknologi ind i højhuset, så det opnår et ekstremt lavt energiforbrug. Keld Laursen er formand for kollegiet og prorektor for Ingeniørhøjskolen i Århus.

Som en del af aftalen vil Grundfos desuden være vært ved et årligt tilbagevendende fagligt og socialt arrangement for kollegiets beboere.

Fakta

  • Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Maskinmesterskole har stiftet det nye Tekniske Kollegium. Der opføres 159 nye ungdomsboliger til i alt 206 beboere på De Bynære Havnearealer i Århus ved lystbådehavnen.
  • Med den nye aftale skifter kollegiet navn fra Teknisk Kollegium II til Grundfos Kollegiet.
  • Kollegiet opføres i et 12-etagers højhus i lavenergiklasse 2015.
  • Kollegiet tages i brug fra 1. august 2012.
  • Sjælsø Danmark har hovedentreprisen på opgaven.