Langsigtet strategi gav bonus

De sidste fem års fokusering på styring af drift og økonomi samt oprettelse af en konkurrenceafdeling har givet bonus for Sahl Arkitekter A/S

Arkitektfirmaet Sahl Arkitekter A/S med base i Århus har de sidste fem år fokuseret på styring af drift og økonomi hvilket har betydet, at tegnestuen kom stærkt ud på den anden side af finanskrisen. Det sidste halvår er der desuden investeret i en egentlig konkurrenceafdeling, hvilket har bragt Sahl Arkitekter i en situation med konstant vokseværk. Den bevidste strategi har ikke bare givet store og spændende opgaver, men også givet firmaet øget fokus på innovation og energirigtige løsninger.

Morten Thomassen, arkitekt og partner ved Sahl Arkitekter A/S siger:

- Det er dejligt at opleve høsten efter års målrettet, strategisk arbejde med at styrke firmaets konkurrenceevne i arkitektkonkurrencer – både på lokalt og nationalt plan.

Flere nye store byggerier

I løbet af få måneder har firmaet vundet fem arkitektkonkurrencer:

michaelhylleborg

Michael Hylleborg, adm. direktør og partner, Sahl Arkitekter A/S.

Foss Innovation Center (se billede) – et nyt kontorbyggeri til 200 mio. kr. i Hillerød, et nyt domicilbyggeri i Århus, en topmoderne lavenergi-børneinstitution i  Løgten ved Århus, et nyt plejehjem i Rise ved Åbenrå ­– et  innovationsbyggeri, der forventes at få national bevågenhed i plejesektoren. Og i januar i år vandt firmaet den indbudte arkitektkonkurrence om Z-huset, et prestigebyggeri på Århus Havn, der grundet finanskrisen og manglende køberinteresse måtte tilrettes og tegnes om.

- Satsningen på innovation og arkitektonisk kvalitet har givet bonus – nu drejer det sig simpelthen om at holde fast i vores momentum ved at videreudvikle de værktøjer, der skal bruges for yderligere innovation, siger administrerende direktør og partner Michael Hylleborg fra Sahl Arkitekter A/S.

Sahl Arkitekter A/S har eksisteret i Århus i 75 år og har i dag 6 partnere og i alt 38 medarbejdere.