CE-mærkning af stål- og aluminiumskonstruktioner i kraft

Alle stål- og aluminiumskomponenter skal seneste være CE-mærket 1. juli 2012

EU har nu harmoniseret den europæiske udførelsesstandard, DS/EN 1090-1. Det betyder, at alle stål- og aluminiumskomponenter kan CE-mærkes fra 1. december 2010, og at alle skal CE-mærke senest d. 1. juli 2012.

Som producent eller underleverandør betyder det kort, at man skal vedligeholde et system til produktionskontrol og at virksomheden skal underlægges kontrolbesøg af et udpeget organ. For nogle vil det medvirke til generelt højere dokumentationsniveau end tidligere. Myndigheder kan reelt først kræve CE-mærkning efter 1. juli 2012, men man skal dog være opmærksom på, at kunderne allerede nu kan kræve CE-mærkning, hedder det i en meddelelse fra Dansk Standard.

- De nye krav til CE-mærkning af stål- og aluminiumskonstruktioner skal sikre ensartede krav i medlemslandene, så man ikke længere skal konkurrere på kvalitet og ikke-kvalitet, siger Jørgen Hagelund, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Dansk Standard udbyder kurser, der giver indføring i reglerne i EN 1090-1, der skal overholdes for at kunne gennemføre CE-mærkning i henhold til byggevaredirektivet.