Forstærk overfladen med PUR

Tekst: 

Der er mange gode grunde til at forstærke det spritnye linoleum-, vinyl- eller gummigulv. Ikke mindst i sygehusverdenen, hvor vanskelige vilkår medfører, at overfladen nedbrydes og skades pga. sprit, spritgel samt til tider skrappe rengøringsmidler. Oven i dette tillægges en ekstrem belastning fra tusindvis af trin, der hver dag bevæger sig hen over gulvene samt kørsel med diverse tungt inventar såsom senge, madvogne og lignende.

Polar Overfladeteknik PUR

På Roskilde Universitet er der lagt en transparent PUR - her ses gulvet før behandlingen.

- Får man lagt et helt nyt standardlinoleum på et hospital, afhjælper en efterfølgende PUR-behandling mange risici, forklarer Brian Mortensen fra firmaet Polar Overfladeteknik & Dr. Schutz Danmark, der har specialiseret sig i kreative PUR-løsninger og -belægninger.

Øget sikkerhed

PUR-behandling øger skridsikkerheden på gulvet, og tåler de forskellige former for ‘kemi', der anvendes på sygehusene. Polar Overfladeteknik har f.eks. stået for flere PUR-løsninger på adskillige hospitaler rundt om i Danmark, heriblandt Rigshospitalet, hvor servicepersonalet fortæller, at deres arbejdsmiljø er væsentlig forbedret, efter at gulvene har fået en PUR-behandling. Samtidig laver sprit og andre desinficerende væsker ikke længere pletter eller skader på gulvet.

Polar Overfladeteknik laver ikke kun PUR-behandlinger på nye gulve, men renoverer også gamle gulve ved hjælp af PUR og derved reetablerer ‘fabriksfinish' på gamle gulve.

Ny løsning til flydemørtelgulve

PUR (polyuretan) benyttes nu også til flydemørtel-gulve. Det har længe været kendt, at disse overflader ikke kan vedligeholdes og renholdes optimalt. Men efter etablering af flydemørtlen, lægges der en usynlig film på af PUR, der forstærker overfladen, og som ikke mindst medfører, at overfladen fremstår ensartet, rengøringsvenlig, skridsikker, kemikalie resistent og slidstærk. En løsning, der tidligere ikke fandtes til denne type af belægninger.