Arkitektkonkurrence om tyndplader

Tyndpladegruppens Arkitektpris skal uddeles næste år – forslag efterlyses

Gode forslag til arkitektonisk udnyttelse af tyndplader efterlyses af Tyndpladegruppen under Dansk Stålinstitut. Deadline for indsendelse af forslag er 1. september næste år og Tyndpladegruppens Arkitekturpris uddeles til bedste forslag på Ståldagen 2011 – sammen med en kontant præmie på 100.000 kr.

Sidste gang prisen blev uddelt var det en nyopført produktionsbygning til et landbrug i Veksø, der løb med prisen, og da den første gang blev uddelt, i 2007, var det et byhus i indre København der blev priset. Til de to foregående prisuddelinger var der sammenlagt indstillet 51 byggeprojekter, som spændte lige fra en spejderhytte til et vandtårn.

Kriterierne for tildeling af Tyndpladegruppens Arkitekturpris er, at projektet skal være opført i Danmark og at det skal være færdiggjort i perioden 1. september 2009-1. september 2011. Præfabrikerede tyndplader skal indgå som det overvejende i den del af bygningsarkitekturen, som ligger til grund for indstillingen og så kan såvel nybyggerier som renoveringer indgå i forslagene.

Dommerkomiteen vil bestå af bl.a.: Bjørn Nørgaard, Kunstner, Ib Falkenfleth, Arkitekt Martin Keiding, Chefredaktør, Arkitektens Forlag og Eilif Svensson, Civ. ing, adm. dir. ES-Consult A/S. Prisen uddeles hvert andet år.