Opnørgården

:
juni 2012

Sundhedshus med rødder i 1800-tallet

Byggefakta

Opnørgården
H.P. Hansens Gade
6200 Aabenraa
Danmark

Bygherre:
Rhederi M Jebsen A/S
Totalrådgiver:
Oesten Ingeniører og Arkitekter ApS
Arkitekt:
Oesten Ingeniører og Arkitekter ApS
Ingeniør:
Oesten Ingeniører og Arkitekter ApS
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S, Rockidan, Siedle Nordic
Areal:
4300 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
september 2010 - marts 2012

Find andre byggerier på oversigtskortet

Sider

- Det unikke ved systemet er, at det er muligt at bruge varmepumperne til aktiv køling for eksempel på en varm sommerdag. Den løsning halverer installationsomkostningerne, fordi det ikke er nødvendigt at installere både varmepumper og kølekompressor, siger Poul Svendsen, indehaver af Geo Heat Ex, der understreger, at det er unikt at have så stort et anlæg på så lille et areal – ca. 800 kvm – som det er tilfældet ved Opnørgården.

Varmepumperne er regulerbare, så effekten kan reguleres fra 15 kW til 220 kW. GHEP er en miljøskånsom løsning, som øger effektiviteten i varmepumpen betragteligt og giver store besparelser.

Funktionelle dørsystemer

Til Opnørgården, hvis lejere blandt andet er læger, tandlæger, psykiatri og jordemødre, er der valgt lydtætte glasvægge med døre fra Dekos GV-system. Denne løsning sikrer diskretion i hver eneste praksis uden at gå på kompromis med den åbenhed overfor ankommende patienter, som glasvæggene også skaber.

Sundhedshuset er desuden udstyret med netværksbaserede dørstationanlæg fra Siedle Nordic. Vario dørsystemet er modulopbygget, så det kan tilpasses den enkelte kundes behov. I Opnørgården er der installeret i alt tre dørstationer, som tilsammen dækker husets forskellige lejemål. Dørstationen ved bagindgangen er udstyret med briklæser og kamera og udstyret med en infrarød dag/nat-omskifter, så man altid er sikret det bedste og skarpeste billede uanset tid på døgnet. Anlæggene er tidsstyrede, så personalet kan vælge, hvorvidt dørene i visse tidsrum skal åbne automatisk, eller om der kræves personlig vurdering. Skilte og trykknapsymboler er baggrundsoplyste for at lette betjeningen.

Sider

Køb magasinet med denne artikel

Denne artikel er oprindeligt publiceret i magasinet Byggeplads.dk 2012 nr. 2 .

Vi har stadig nogle få eksemplarer af Byggeplads.dk 2012 nr. 2 tilbage.

Bestil Byggeplads.dk 2012 nr. 2 her

Læs om andre byggerier omtalt i Byggeplads.dk 2012 nr. 2 :

Skole

Sport

Sundhedscenter

Uddannelsescenter

Zoologisk have