Ringkøbing Skole

: marts 2011

Ringkøbing Skole : Skole med samlende torv og multisal
  • Ringkøbing Skole
  • Ringkøbing Skole
  • Ringkøbing Skole - skoletorv
  • Ringkøbing Skole - trappe

Skole med samlende torv og multisal

Byggefakta

Ringkøbing Skole
Rindumvej 1
6950 Ringkøbing
Danmark

Bygherre:
Ringkøbing-Skjern Kommune
Bygherrerådgiver:
GPP Arkitekter A/S
Totalrådgiver:
H. Lindquist arkitekter
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S
Hovedentreprenør:
K.G. Hansen & Sønner a/s
Ingeniør:
Johansson & Kalstrup A/S
Areal:
15.000 kvm
Byggesum:
119 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2009 - oktober 2010
Javascript is required to view this map.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Den tidligere Rindum Skole er blevet transformeret til en moderne Ringkøbing Skole med en toetagers bygningskrop

Den nye store skoletilbygning er ikke bare en skole. Den forbinder Ringkøbing by med en ny parcelhus-bydel og Musikskolen Ringkøbing-Skjern bliver en del af skolen. Den tidligere Rindum Skole er blevet byens nye, moderne skole og har samtidigt skiftet navn til Ringkøbing Skole, som byens gamle skole inde i byen hed.

Med udvidelsen af skolen er der ikke bare blevet plads til dobbelt så mange elever, men også flere aktiviteter for flere generationer og dermed spiller skolen en betydningsfuld rolle i lokalsamfundet.

Skoletorv med mange funktioner

Den nye skole er konstruktivt kombineret af bjælke-/søjlesystem ved skoletorv og multisal og med bærende skillevægge og bagmure i facader ved de øvrige områder. Etagedæk i beton fungerer som stabiliserende skiver, ligesom taget, der er opbygget af trækassetter.

J. Langkjær Ståbyg A/S har leveret i alt 150 ton stål til nybyggeriet. Til skoletorv og multisal er der leveret 10 stålrammer med tilhørende vindkryds og afstivning. Murkronerne er afstivet med omtrent 1.000 firkantrør, og derudover er der leveret stålkonstruktioner til ovenlys, PUC-område (Pædagogisk Udviklings Center) og indgangsparti. PUC-området er placeret på et indskudt dæk i det store skoletorv og får derved en mere intim stemning.

Fra torvet er der opbygget en stor todelt trappe i beton, der i dagligdagen bruges til ophold i frikvartererne eller med en bog fra biblioteket, men ved arrangementer omkring skoletorvet fungerer trappen som tribune. Der er træ på trappetrinene og ‘bænke’ i træ på siddetrappen. I siderne er der stålværn med glas og træhåndliste. Stålværn er leveret af HB Tapper & Stål A/S, men også til en stribe andre fine detaljer inde og ude. Fra PUC-området til overetagen i udskolingen går en gangbro i stål og glas langs torvet, som HB Trapper & Stål A/S også står bag.

Materialer giver kvalitet til rummene

Træ er et gennemgående materiale indenfor, idet lofterne i og omkring skoletorvet er i trælister, der udover god akustik, giver en varme og stoflighed til skolen. Ringkøbing Skole er i det hele taget bygget med sans for hvad materialer betyder for oplevelsen af et rum og et sted. Detaljeringen og materialiteten ved beton, træ, stål giver skolen en fin kompleksitet sammen med dagslyset og de mange, klare farver.

Køb magasinet med denne artikel

Denne artikel er oprindeligt publiceret i magasinet Byggeplads.dk 2010 nr. 6.

Vi har stadig nogle få eksemplarer af Byggeplads.dk 2010 nr. 6 tilbage.

Bestil Byggeplads.dk 2010 nr. 6 her

Læs om andre byggerier omtalt i Byggeplads.dk 2010 nr. 6:

Domicil

Kontorhus

Lufthavn

Offentlige kontorer

Plejecenter og genoptræning

Skole

Sport