Den Kreative Skole

: december 2008

Den Kreative Skole : Kreative rum under gavlhuse i Silkeborg
  • Den Kreative Skole
  • Den Kreative Skole - facade
  • Den Kreative Skole - atrium
  • Den Kreative Skole - teatersal

Kreative rum under gavlhuse i Silkeborg

Byggefakta

Den Kreative Skole
Bindslevs Plads 7
8600 Silkeborg
Danmark

Bygherre:
Silkeborg Kommune
Bygherrerådgiver:
Årstiderne Arkitekter A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S, Arkitekthuset A/S
Ingeniør:
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Areal:
1.800 kvm
Byggesum:
33 mio. kr.
Javascript is required to view this map.

Find andre byggerier på oversigtskortet

De skønne kunster

Den Kreative Skole huser lokaler til musikundervisning både for individuel undervisning og grupper som bigbands. Der er også faciliteter for teater, dans og tegning. Underetagen er præget af mindre undervisningslokaler sammen med tegneværkstedet nær hovedindgangen, mens de lidt større samspilslokaler er samlet i modsatte ende, der er tilgængelig 24 timer i døgnet. Her kan byens ungdom komme og øve, når de har lyst. I samme ende er toiletter og lignende praktisk samlet. Via en bred amfitrappe i det centrale, dobbelthøje rum kommer man til de store sale på overetagen.

Akustikken er central i huset

L. Hammerich A/S har leveret 1.600 kvm Troldtekt til det meste af skolen. I de fleste rum er der behov for dæmpning, men enkelte steder er der gipslofter for at opnå mere rumklang. I det dobbelthøje centrale rum er der ovenlys, der giver en fin stemning midt i huset. De hvide Troldtekt plader i loftet understreger det lyse og venlige udtryk, der går igen i huset. I teatersalen er der derimod sorte Troldtekt lofter, ligesom resten af rummet er mørkt og yderligere kan mørklægges med en S2-dug og mørklægningsdug opdelt i moduler efter vinduessprosserne. De er leveret af Jyllands Markisefabrik A/S. Afskærmningen er konstrueret med et elbetjent modtrækssystem, hvor duge er monteret på fjedrebomme. Salene på overetagen får et fint volumen med loft til kip, og i flere af rummene er der også ovenlys med mørklægning.

Mellem salene ligger også et lydstudio, der er forbundet i lyd og billeder med alle samspilslokalerne. Den optimale akustik for musikerne er løst på forskellige niveauer – dels med absorberende materialer, men også ved at gøre væggene ikke-parallelle, hvilket bryder resonansen.

Døre fra Swedoor-Jutlandia er leveret med særlige lydkrav og i øvrigt med farver bestemt af kunstner Carsten Frank. Øvelokalerne har dobbeltdøre også til det fri og her er monteret solafskærmning mellem glaspartierne. Det er elbetjente miljøgardiner, type JM-S2 med specialdug, type Hexcel S02 i 3 %, der tillader 5 % af solenergien at passere. Dugen er lys på den udvendige side for at reflektere flest mulige solstråler. Der er taget hensyn til redningsåbninger ved vandret opdeling af dugene med velcrobånd.

Køb magasinet med denne artikel

Denne artikel er oprindeligt publiceret i magasinet Byggeplads.dk 2008 nr. 5.

Vi har stadig nogle få eksemplarer af Byggeplads.dk 2008 nr. 5 tilbage.

Bestil Byggeplads.dk 2008 nr. 5 her

Læs om andre byggerier omtalt i Byggeplads.dk 2008 nr. 5:

Bilhus

Bolig

Bolig og butik

Bolig og kontor

Butik

Butikscenter

Butikscenter

Distributionscenter

Domicil

Kontorhus