Langagergård Plejecenter

:
maj 2013

Lyse rammer om den sidste bolig

Byggefakta

Langagergård Plejecenter
Karlslunde Parkvej
2690 Karlslunde
Danmark

Bygherre:
Greve Kommune
Bygherrerådgiver:
Aksel V. Jensen A/S
Arkitekt:
Rubow Arkitekter A/S
Ingeniør:
Jørgen Nielsen Rådgivende Ingenirører A/S, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Andre aktører:
Peikko Danmark ApS, Bad Element ApS, EFG Bondo A/S, Rockidan A/S
Areal:
9500 kvm.
Byggesum: 
160 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2011 - december 2012
Langagergård Plejecenter i Karlslunde er beretningen om et byggeri, der måtte så grueligt meget igennem, inden det blev virkelig godt

Tæt på Karlslunde Station og centralt i forhold til byen rejser Lang-agergård Plejecenter sig næsten majestætisk i tre etager og med sine skinnende hvide facader. Et byggeri der signalerer ro, komfort og gode rammer for de 85 fremtidige beboere.

Men Langagergård er også beretningen om et nyt plejecenter, der var meget tæt på at snuble, allerede inden byggeriet var færdigt. Byggeriet gik i gang i oktober 2011. Men undervejs stødte det ind i store problemer, da virksomheden, der havde fået projektet i totalentreprise, gik konkurs. Der måtte findes en hurtig løsning, så projektet kunne gennemføres, for Greve Kommune havde behov for et nyt plejecenter. Nok er kommunen ikke stor, rent geografisk, men den er en tæt befolket og også her bliver borgerne ældre med årene. I 2023 forventes antallet af borgere i kommunen over 85 år, at være steget med 123 procent.

Løsningen på det hele blev, at opgaven blev ændret til en fagentreprise og snart kunne byggeriet fortsætte, nu med nye folk og virksomheder på de centrale poster.

Velindrettet center

Med ingeniør Poul Petersen, Aksel V. Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, som projektleder, kom byggeriet atter i gang og skred nogenlunde frem som planlagt. Faktisk blev byggeriet kun forsinket et par måneder. Allerede ved udgangen af 2012 kunne de første beboere rykke indenfor i det nye plejecenter.

- Alt taget i betragtning så er byggeriet gået rigtig godt, konstaterer en tilfreds Poul Petersen.

- Der vil altid være udfordringer med et byggeri af denne størrelse. Sådan er det. I dag kan Greve Kommune glæde sig over, at man har fået et nyt, moderne plejecenter med alle de faciliteter, der hører sig til.

Langagergård Plejecenter er på samlet 9.500 kvm. fordelt på tre etager i et delvis sammenhængende bygningskompleks. Der er tale om forproduceret elementbyggeri, hvor de enkelte dele er leveret og samlet på stedet. Virksomheden Peikko Danmark Aps. har således leveret de bærende betonelementer, herunder de compositbjælker, der bærer etageelementerne. Der er tale om en stålbjælke, der ved montering bliver indstøbt i beton. Fordelen ved denne type bjælke er også, at de har et lavere tværsnit end traditionelle bærende bjælker, hvilket giver bedre plads til tekniske installationer. Ved ankomsten falder de hvide facader med de store vinduespartier i øjnene. Indtrykket er et lyst og imødekommende byggeri.

Find andre byggerier på oversigtskortet

Sider

Køb magasinet med denne artikel

Denne artikel er oprindeligt publiceret i magasinet Byggeplads.dk 2013 nr. 2 .

Vi har stadig nogle få eksemplarer af Byggeplads.dk 2013 nr. 2 tilbage.

Bestil Byggeplads.dk 2013 nr. 2 her

Læs om andre byggerier omtalt i Byggeplads.dk 2013 nr. 2 :

Distributionscenter

Domicil

Hospital

Kontorhus

Plejecenter og genoptræning