Fionia Bank

:
Februar 2010

Et markant indgangsparti, som er synligt og skiller sig væsentligt ud fra resten af bygningen. Huset overtages af Nordea, der har opkøbt det krakkede Fionia Bank.

Fra loftet hænger ni Verner Panton-pendler og oplyser det gennemsigtige hus. Mariendal El Teknik har stået for alle el-installationer i bygningen. Deko loft + væg har bl.a. leveret fuldglasvægge med brandkrav til byggeriet som til mødelokalet til venstre i stueetagen.

Balkonerne bugter sig og bryder de rette linjer i huset. Merbauparketgulvene fra Woodfloor bringer samtidig varme og stoflighed ind i bygningen.

previous next

Glashus byder bankkunderne velkommen

Fionia Banks hovedsæde i Odense har fået en ny markant indgangsportal og reception, hvor glas, stål og granit er de gennemgående elementer

Byggefakta

Fionia Bank A/S
Vestre Stationsvej 7
5100 Odense C
Danmark

Bygherre:
Fionia Bank
Arkitekt:
C & W Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
5E Byg A/S
Ingeniør:
Lars Kiilerich-Hansen
Areal:
3000 kvm.
Byggesum: 
48 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2008 - september 2009

Der blev bygget og udvidet i stor stil, men Fionia Bank kunne ikke klare sig gennem finanskrisen. Nordea har købt resterne af den fynske bank, og derfor kommer hovedsædet med den nye markante indgangsprofil, fremover til at møde kunderne under Nordea-navnet. Et afviklingsselskab for resterne af Fionia Bank, Nova Bank Fyn, får dog også plads i huset.

Den seneste udvidelse tæller en administrationsbygning, som er bygget ligesom det eksisterende hus. Indgangsportalen er bankens nye varemærke og ansigt udadtil. Et enormt vindfang med reception, som leder kunderne hen mod og ind i banken.

Ønske om synlighed

‑ Banken havde et ønske om at blive mere synlig, da den gamle hovedindgang er gemt lidt væk. De vil gerne ud mod den store Vestre Stationsvej. På det tidspunkt havde man også behov for mere administration, så man valgte at etablere en ny hovedindgang og en ny kontorbygning mere, siger Mogens Milling, arkitekt fra C & W Arkitekter, der har tegnet bygningen. Han forklarer:

‑ Indgangen fungerer nærmest som et stort vindfang med recep­tion og venteområde. Det skal være synligt, så folk ikke er i tvivl om, hvor de skal gå ind. Den effekt har vi skabt ved at bruge meget glas. Det er meningen, at man som kunde kommer ind i det nye rum, som nu hænger sammen med det eksisterende atrium, som vi etablerede for syv-otte år siden. Når man kommer ind af den nye indgang, kan man se direkte ind i atrium­rummet og får fornemmelsen af, hvor stort det er.

Glas og spejlbassin

Det er 5E Byg A/S, der har haft hovedentreprisen på byggeriet. De har opført råhuset i betonelementer, mens facaden er delvist beklædt med sorte natursten. Peikko Danmark har leveret Deltabjælker til bæring af huldækelementerne. Langs facaden er der, i terrænniveau, etableret et spejlbassin med sort naturstensbund, for at give den bedste mulige spejleffekt.

‑ Ud mod Vestre Stationsvej er de øverste etager ikke med glasfacader, men der er monteret skærmglas cirka en meter fra facaden. Glasset er med solfilter for at reducere solopvarmning. Glasafskærmningen fungerer også som værn i forbindelse med udvendige flugtveje fra mødelokalerne på 1. og 2. sal, forklarer Steen Bonnerup, ingeniør og projektleder fra 5E Byg A/S.

Hvis der opstår brand, er det de udvendige flugtveje på 1. og 2. sal, der benyttes. Glasfacaden langs Vestre Stationsvej er sikret mod brandsmitte via facaden til de ydre flugtveje med et indbygget Fibershield EW60 brandgardin fra JSA Sikring. Vinduerne i mødelokalerne er også med brandkrav og leveret af Deko loft + væg, der også har leveret Deko FG Fire fuldglasvægge med brandkrav i stueplan.

Swedoor-Jutlandia har også leveret færdigmalede branddøre, samt massive døre og skydedøre til kontorer og toiletter. Mariendal El-Teknik har stået for belysning, intelligente el-installationer i bygningen samt nødbelysning.

Retlinet, men med et tvist

Den kantede og meget rektangulære bygning, som er lige til at se igennem, skaber først og fremmest blikfang. Mødelokaler og bestyrelseslokale står på søjle-/bjælkesystem, så store dele af stueetagen ser ud til alene at bestå af glas. Der er højt til loftet og glasset giver et naturligt lys. For at bryde de rette linjer i byggeriet er der, via balkonerne, etableret et mere organisk præg, som får rummet til at skifte karakter.

‑ Balkonerne er buede, for at give en anden bevægelse i forhold til de meget rette linjer, der er i glashuset. Det er meget firkantet, så de organiske former bløder op, siger arkitekt Mogens Milling.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 6

Museum

Arken

Kunstmuseet Arken med mere lys og plads

Butik

Bilka Sønderborg

Indkøbsmekka med eksklusiv portal

Biograf

BioCity Randers

Biograf i klippeform på Thors Bakke

Kulturcenter

Brønden

Kulturhus med lysvinger

Uddannelsescenter

CBS Porcelænshaven

Et prismatisk spejlbillede af Frederiksberg Have

Hotel og konference

Copenhagen Towers

Copenhagen Towers – bæredygtigt giganthotel

Domicil

EY Tower

TV-Byen som ny ramme for Ernst & Young

Pengeinstitut

Fionia Bank

Glashus byder bankkunderne velkommen

Domicil

Geo

Nøgtern arkitektur iklædt stål

Ungdomsbolig

Hedorfs Kollegium

Kollegie i karnapper

Shoppingcenter

HerningCentret

Høj shopping i Herning

Domicil

Horten

Advokater med kompleks facade

Butik

Ikea Odense

Danmarks største Ikea

Domicil

Landboforeningen Gefion

Kraftfuldt landbodomicil

Skole

Lyngholmskolen

Energivenlig folkeskole i moduler

Kontorhus

Neroport

Humant mini-Manhattan

Skole

Odense Tekniske Gymnasium

Rummelighed til eleverne

Skole

Slotsskolen

Trebenet skole med kompakt krop

Kontorhus

Værkmestergården

Lysende skrin i tæt bydel