Havneholmen Tower

:
maj 2010

Havneholmen Tower, her set fra Bryggebroen, der fører over til Islands Brygge, er den højeste bygning på halvøen, der ellers præges af høje byggerier.

Glasbyggerne A/S har leveret og monteret de store hærdede glasplader med silketryk på bagsiden. Hver plade holdes fast af otte specialudviklede bøsninger, der gør det muligt at justere placeringen helt nøjagtigt.

Hovedtrappen hænger som et skulpturelt element i ti etager i atriet, der fungerer som adgangsvej mellem de to hovedbygninger.

Gangbro i atrium. Glasbygningen er holdt strengt i stål og glas, og det eneste element, der bløder op er den varme brune merbaubelægning fra Everfloor A/S på gulve og trappetrin.

For at nå op på det krævede antal p-pladser er en del indrettet i to plan på øverste kælderdæk. Løsningen har været mulig med et automatisk p-anlæg fra Nussbaum Danmark.

previous next

Himmel­stræbende bæredygtighed

Havneholmens højeste byggeri rager hele 12 etager op, og tilbyder 18.600 effektive og fleksible kvadratmeter kontorer.

Byggefakta

Havneholmen Tower
Havneholmen
1561 København V
Danmark

Bygherre:
Skanska Øresund A/S, Norrporten AB
Arkitekt:
Wingårdh Arkitektkontor AB
Totalentreprenør:
E. Pihl & Søn A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Andre aktører:
Schønherr A/S
Areal:
23700 kvm.
Byggesum: 
330 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2008 - marts 2010

Byggeriet, der er tegnet af Wingårdh Arkitektkontor AB, har med tiltag som solceller på taget fået en markant grøn profil.

Havneholmen Tower er en såkaldt flerbrugerejendom, hvor erhvervslejere kan få skræddersyet kontorarealer i lige præcis den størrelse og udformning, de har brug for.

Huset består af to store kontorblokke, hvoraf den højeste er på 12 etager. Placeringen i forhold til havnekajen dikterer, at bagsiden af den anden blok trækker sig lidt tilbage, hvilket giver denne bygningskrop et mindre volumen, men samtidig sikrer udkig og dagslys til den dybere blok. Forskydningen giver også byggeriet dynamik ved at bryde den symmetri, det har, set fra hovedindgangen ud til Havneholmens fælles adgangsvej.

Svensk arkitekt

De to blokke bindes sammen af et bygningshøjt atrium, der huser hovedindgangen, fire elevatorer, hovedtrappen og gangbroer på hver etage, som forbinder de to blokke.

Projektet er udviklet af Skanska Øresund A/S, men overtages af det svenske ejendomsselskab Norrporten, der i stigende grad etablerer sig i København og Øresundsregionen. Pihl & Søn har været totalentreprenør på projektet, mens det svenske arkitektfirma Wingårdh Arkitektkontor har slået de overordnede streger på huset. Ingeniørydelser og den øvrige rådgivning er varetaget af Midtconsult.

Stor fleksibilitet i indretningen

Stueetagen er udlagt til fællesfunktioner for alle lejere i form af køkken, kantine, møde- og konferencefaciliteter. Etagerne fra 1.-9. sal har en identisk grundplan. I skrivende stund står etagerne helt rå og vil først blive færdiggjort i det øjeblik den kommende lejers ønsker skal konkretiseres. Dette, kombineret med, at dækkene spænder helt frit på den enkelte etage uden brug af søjler, giver mulighed for fuldstændigt frit at udforme grundplaner og indretning. Fra vertikale installationskerner trækkes derefter de nødvendige installationer i form af varme og ventilation, vand, afløb, strøm og netværk.

Den højeste blok har en mindre 10. sal, som kan udnyttes, mens øverste etage er udlagt til teknik. Da Tower er Havneholmens højeste bygning, vil lejerne på de øverste etager have glæde af en ikke mindre end fabelagtig udsigt over København og havneområdet.

Centralt atrium

Det centrale atrium, der forbinder bygningen horisontalt og vertikalt, er helt færdiggjort og står helt rent og enkelt i sorte stålkonstruktioner, glas og med en belægning på gulve og trapper af varm, mørkebrun merbau. Everfloor A/S har leveret de omkring 1.300 kvm 22 mm slidstærk merbaulamelparket til glasmellembygningen. Gulvet er med et ekstra tykt slidlag, der er hele 6 mm tykt og oliebehandlet fra fabrikken. En gulvløsning, der vil kunne holde i mange år til de op til 950 brugere, byggeriet vil kunne huse.

Flugtvejstrapperne er placeret i blokkenes indvendige hjørner med deres egne glasfacader. Trappe­rummene står effektfuldt helt i sort.

Intern A/S har haft tømrer- og snedkerentreprisen, og har indvendigt stået for gipspladevægge, levering og montering af omkring 200 ståldøre til etagerne og til kælderen. En stor del af opgaven har været isolering af lofterne på etagedækkene i p-kælderen samt lofter på trappereposer på de fire flugtvejstrapper.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 2

Hotel og konference

Cabinn Metro

En klog mands værk

Domicil

Dansk Supermarked og Bilka

Kontorhus med dynamisk atrium

Kontorhus

Havneholmen Tower

Himmel­stræbende bæredygtighed

Sundhedscenter

Horsens Sundhedshus

Innovativt sundhedshus tegnet til mennesker

Butik

Ikea Aalborg

Ny Ikea i Ålborg Syd

Hotel og konference

Motel1

Automatiseret motel med svævende krop

Hospital

Odense Universitetshospital

Fra råhus til multi­funktions­hospital

Offentlige kontorer

Roskilde Rådhus

Et hus fuld af krinkelkroge

Shoppingcenter

Sillebroen Shopping

Bløde kurver til nyt shoppingcenter

Bolig og butik

Slagterigrunden, Fjordglimt

Slagterigrunden vokser til

Bolig

Slagterigrunden, Mellem Broerne II

Slagterigrunden vokser til

Pengeinstitut

Sparekassen Hobro

Sparekassen hænger sammen

Skole

Tingbjerg Skole

Ombygning danner skole

Kontorhus

Tronholmen 3

Under den gule bro

Kontorhus

Winghouse

Business class i Ørestad

Kontorhus

Zenit Company House

Kontorbyggeri i miljøets tegn