d'Angleterre

:
august 2013

Det første hotel d’Angleterre på adressen ved Hovedvagtsgade dateres 1791. Det seneste fra 1. maj 2013. Arkitektfirma C.F. Møller har været en central rådgiver.

Guldloftet i foyeren er kun i begrænset omfang frisket op i malerfirma Brdr. Jakobsens entreprise, men står ellers som et memento over den lange historie.

Undergulvene er udført i højisolerende letvægtsversioner af RibaPlan flydebeton med tilsætning af polystyren, udført af Lodbyg Entreprise Aps, siden afsluttet med tæpper.

Hotellet kaldes ‘den hvide dame’ – og ikke uden grund. I den opdaterede version har Malerselskabet SBM A/S stået for facadernes maling med Murtex Akryl fra Nordsjö.

At renovere stuk – og endda også lave ny – er kernekompetencen hos Rubin Stuk, som løste den store opgave på Kgs. Nytorv – bl.a. i Royal Suite på op til 250 kvm!

Malerfirma Brdr. Jakobsen stod bl.a. for forgyldningen af loftet i dette konferencerum. Malingen er iblandet gulvstøv og føres herhjemme af Skovgaard & Frydensberg.

På suiter og værelser er det malerfirmaet V.S. Larsen A/S, der har haft ansvaret for malerarbejde og tapetsering. På gulvet tæppe fra Hammer Tæpper af uld og viskose.

Palmehaven er et vartegn for d’Angleterre. Nyt trægulv og tæpper ligger under det oprindelige glasloft. Ingeniørerne Jens Peter Madsen er hotellets bygherrerådgivere.

previous next

Velkommen, Mr. Springsteen

Superstjernernes andet hjem som gæster i København er genåbnet. Det ikoniske celeb-hotel med rødder dybt i danmarkshistorien stråler stærkere end nogensinde

Byggefakta

d'Angleterre
Kgs. Nytorv 34
1022 København K
Danmark

Bygherre:
Hotel d’Angleterre ApS, Remmen Foundation
Bygherrerådgiver:
Jens Peter Madsen ApS
Totalrådgiver:
E. Pihl & Søn A/S, Ai-gruppen A/S
Arkitekt:
C.F. Møller Danmark A/S
Ingeniør:
Skude & Jacobsen A/S, PL Consult Køge ApS, Orbicon A/S, Rambøll Danmark A/S, Aksel V. Jensen A/S, Spangenberg & Madsen A/S, Gade & Mortensen Akustik A/S
Areal:
15390 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

At den danske hovedstad fra 1. maj 2013 igen kunne tilbyde hotelservice i international klasse og historisk ramme, skyldes nørrejysk stædighed og en god portion hengivenhed til ‘den hvide dame’: Hotel d’Angleterre!

- Det havde været både billigere og sikrere at rive bygningen ned og bygge alt op på ny fra grunden; men det havde så været enden på et kapitel i danmarkshistorien, vurderer formanden for den velgørende Remmen Foundation og dermed også bygherre for hotel d’Angleterre 2013, Else Marie Remmen. Hun og ægtefællen Henning Remmen havde købt hotellet i 1993, men solgte ejendomsporteføljen i 2006. Efter fire år som modstræbende deltager i et islandsk finanseventyr var det ikoniske københavneretablissement træt og nedslidt. En ynk, fandt familien Remmen, og slog til, da hotellet igen kom på markedet.

- Hvad det var for en opgave, vi dermed påtog os, havde vi ingen fantasi til at forestille os, fortæller fru Remmen, for hvem den fulde sandhed først åbenbarede sig, da ingeniørerne fandt konstruktionerne under bygningen helt utilstrækkelige: Det historiske hotel nærmest svajede i vinden! Da planen tillige var at nedrive stabiliserende vægge for at opgradere til større værelser og flere suiter, var der ingen anden vej end at gennemføre et gennemgribende ingeniørprojekt med nye fundamenter og en revision af hele bygningens statik.

Foruden beton er 20.000 tons nyt, bærende stål piloteret ned i undergrunden og forankret i de murede fundamenter. I en kælder, hvor man finder fundamentrester fra Frederik Ahlefeldts adelsgård fra 1688, er nu realiseret et stykke moderne ingeniørarbejde, som har etableret helt fremtidssikre fundamenter 150 cm under det hidtidige gulvniveau.

Sin alder til trods er den verdensvante dame igen aldeles sikker på benene!

Pebret dame

Mens dette omvæltende fornyelsesarbejde forvandlede parisisk elegance til byggepladsens larm og støv, valgte Else Marie og Henning Remmen at lukke hotellet.

- At processen skulle tage to år, vidste vi ikke, da vi begyndte, erkender fru Remmen. Men hun havde sat sig et mål, og det skulle realiseres: 126 værelser skulle reduceres til 90 i international luksusudførelse med adresse til den rejseøkonomi, der administreres af filmmoguler, præsidenter og industrifyrster.

Og sådan blev det.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 3

Lufthavn

Aalborg Lufthavn

Persienner klarer sollys og flymotorer

Bolig

Brøndby Nord

Fra eternit til naturskifer

Skole

Christiansfeld Skole

Knaldgule facader omfavner skolens historie

Hotel og konference

d'Angleterre

Velkommen, Mr. Springsteen

Bolig

Hasselager

Boligernes styrke ligger i det minimale

Domicil

Hempel

Domicil med hjerte og nerve

Bilhus

Henrik Larsen Biler

Larsens bilparadis

Offentlige kontorer

Holstebro Rådhus

Luftigt appendix til rådhuset

Bolig

Hørkær parcel A

Almene boliger i menneskelig skala

Domicil

Industriens Hus

Magtens korridorer - nu med ovenlys

Bolig

Isbjerget

Isbjerget

Domicil

Lego Innovation House

Danmarks største legeplads som arbejdsplads

Bolig

Strandkanten

Energisk arbejde bag energivenlig elegance

Bolig

Thors Bakke2

Kronen på bakken