Copenhagen Towers

:
marts 2010

Copenhagen Towers bindes sammen af et atrium i mellembygningen med hovedindgang og reception, South Tower til venstre og South Wing til højre.

Sydfacaden på Copenhagen Towers hoteltårn South Tower er beklædt med solceller rundt om vinduespartierne, mens resten af tårnet er beklædt med sort glas. Til venstre ses administrations­bygningen og til højre East Wing konferencecenter.

På trods af Copenhagen Towers rene og gennemgående vinkelrette linjer er der mange spændende rumdannelser, som øjet kan vandre rundt i. Til højre receptionsskranke og administration. De V-formede betonsøjler, som bærer tårnets fløje, udgør et markant skulpturelt element i den høje stueetages rum.

Fra det store forbindelsesrum i kælderplan er der adgang til Ballroom til venstre, der kan rumme 800 gæster. De store skulpturelle lysarmaturer er Vela Round fra XAL leveret af Luceplan.

Hotelværelserne på Copenhagen Towers er lyse, rummelige og enkelt møbleret. Tæppet er Ege Highline 1100 leveret og monteret af Tæppeland Erhverv.

previous next

Copenhagen Towers – bæredygtigt giganthotel

Første etape af komplekset Copenhagen Towers, tegnet af Dissing+Weitling, byder på 4-stjernet hotel, konferencecenter og kontorer med grøn bevidsthed og et væld af energibesparende løsninger

Byggefakta

Copenhagen Towers
Ørestads Boulevard 114-118
2300 København S
Danmark

Bygherre:
SG Nord Holding A/S
Arkitekt:
Dissing+Weitling architecture A/S
Totalentreprenør:
Sjælsø Gruppen A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Areal:
72500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
november 2007 - november 2009

Et af Danmarks største og mest spektakulære erhvervsbyggerier er ved at være en realitet med åbningen af Crowne Plaza-hotellet 16. november 2009. Hotellet udgør en stor del af første etape af Copenhagen Towers projektet i Ørestad Syd. Inspireret af World Trade Center-konceptet, som bruges flere steder i verden, er der tale om et såkaldt 3. generations kontorbyggeri, som kombinerer kontorer og kontorhotel med hotel-, møde og konferencefaciliteter. En vigtig del af grundlaget er også en optimal placering i forhold til København og Øresundsregionen, lufthavn, motorvej, metro og tog. Byggeriet ligger tæt på shoppingcentret Fields, så indkøbsmulighederne er også i orden.

Arkitektfirmaet Dissing+Weitling har tegnet bygningerne i etape 1. Som noget ret usædvanligt for et erhvervsbyggeri af denne type har der været et stort fokus på at gøre byggeriet så ‘grønt’ som muligt.

Masterplan med flere etaper

Projektet er udviklet af Sjælsø Gruppen, der også står for bygge­styring og udlejning, mens SG Nord står som bygherre og investor.

Masterplanen til projektet er udviklet i et tæt samarbejde mellem arkitektfirmaerne Dissing+Weitling og Foster+Partners, og ifølge arkitekt Daniel Hayden, som er partner i Dissing+Weitling, har samarbejdet med sværvægterne i Foster+Partners været særdeles godt og spændende. Begge firmaer har stor erfaring med store internationale projekter, og selv om D+W er på hjemmebane, har F+P efterhånden et godt kendskab til København på grund af deres projekter til bl.a. Zoologisk Have og det urealiserede tårn­hotel i Tivoli.

Midtconsult A/S har stået for de samlede ingeniørydelser på projektet, både konstruktioner, energi, elinstallationer og VVS.

Crowne Plaza-hotel South Tower, der er 25 etager og 85 m højt, rummer et 4-stjernet hotel med 366 værelser med en udsigt, som bliver mere forbløffende, jo længere man kommer op i tårnet. Crowne Plaza-hotellet drives af CPH Hotel Management A/S under franchise med Intercontinental Hotels Group, verdens største hotelkæde, der bl.a. også driver Holiday Inn-kæden.

Hoteltårnet består af tre bygningskroppe, hvor den midterste står solidt plantet på jorden, mens de to andre elegant hviler på store V-formede, in situ-støbte betonsøjler, der bærer en platform, der så igen bærer de ovenliggende etager fra 4. sal og op. Søjlerne fungerer desuden som et markant rumdannende element i stueetagen, der udover lobby og reception huser bar og restaurant.

Ståltrapper i 24 etager

Elevatorerne er placeret i det centrale volumen, der også har flugtvejstrapper i hver sin ende i hele bygningens højde. Plan Trapper A/S har bygget de to trapper, der er 24 etager høje og går fra øverste etage til terræn. De er udført i galvaniseret stål og bygget i tre hovedsektioner hver, der blev monteret da de øverste etager var ved at være på plads, således at de kunne fungere som byggepladstrapper gennem resten af byggeriet. Efter galvanisering er trappeelementerne færdigsamlet så langt som muligt på værksted, således at de kunne installeres på kun 14 dage. Der er tale om ligeløbstrapper med mellem- og hovedreposer. Trapperne er indkapslet af beton på tre sider af brandhensyn, men med vinduespartier på facaderne.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 6

Museum

Arken

Kunstmuseet Arken med mere lys og plads

Butik

Bilka Sønderborg

Indkøbsmekka med eksklusiv portal

Biograf

BioCity Randers

Biograf i klippeform på Thors Bakke

Kulturcenter

Brønden

Kulturhus med lysvinger

Uddannelsescenter

CBS Porcelænshaven

Et prismatisk spejlbillede af Frederiksberg Have

Hotel og konference

Copenhagen Towers

Copenhagen Towers – bæredygtigt giganthotel

Domicil

EY Tower

TV-Byen som ny ramme for Ernst & Young

Pengeinstitut

Fionia Bank

Glashus byder bankkunderne velkommen

Domicil

Geo

Nøgtern arkitektur iklædt stål

Ungdomsbolig

Hedorfs Kollegium

Kollegie i karnapper

Shoppingcenter

HerningCentret

Høj shopping i Herning

Domicil

Horten

Advokater med kompleks facade

Butik

Ikea Odense

Danmarks største Ikea

Domicil

Landboforeningen Gefion

Kraftfuldt landbodomicil

Skole

Lyngholmskolen

Energivenlig folkeskole i moduler

Kontorhus

Neroport

Humant mini-Manhattan

Skole

Odense Tekniske Gymnasium

Rummelighed til eleverne

Skole

Slotsskolen

Trebenet skole med kompakt krop

Kontorhus

Værkmestergården

Lysende skrin i tæt bydel