VKR Holding

:
marts 2009

Set udefra indpasser hovedkvarteret sig i landskabet og fremstår med et næsten villaagtigt og ganske afdæmpet præg.

Foyerområdet med reception og andre fællesfaciliteter ligger i spidsen af den rette vinkel, hvor de to bygningskroppe mødes. L. Hammerich A/S har til lofterne i byggeriet leveret ca. 800 kvm Troldtekt-loftbeklædning malet i specialfarve med fin struktur og med fas K11, monteret på Troldtekt C60-skinnesystem.

Også i den anden ende af bygningen sørger en durchsicht for, at de store mængder dagslys fra VELUX vinduerne, der sidder som rytterlys, kan trænge ned i bygningen. Saint-Gobain Ecophon A/S har leveret akustiklofter til hele huset fra Focus-familien med henholdsvis Kant F og Kant DS, nedhængt med skjult skinnesystem.

Det store konferencerum på 1. sal nyder godt af dagslys fra både de knækkede vindues- partier i karnappen og fra de egentlige tagvinduer i tagfladerne. Akuform International ApS har udviklet, leveret og monteret akustikpanelerne Akuframe, der er monteret på skråvæggene.

previous next

VKR-domicil i lysets tegn

Hvidt og Mølgaard har for VKR Holding skabt et nyt hovedkvarter, der fremtræder i afslappet villastil, beliggende i landskabelige omgivelser

Byggefakta

VKR Holding
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Danmark

Bygherre:
VKR Holding A/S
Bygherrerådgiver:
White Arkitekter A/S
Arkitekt:
Hvidt & Mølgaard A/S
Hovedentreprenør:
Skanska Danmark A/S
Ingeniør:
Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S, Arne Elkjær A/S
Areal:
5240 kvm.
Byggesum: 
60 mio. kr.

VKR Holdings selskaber er velkendte navne i byggebranchen, både nationalt og internationalt og omfatter bl.a. VELUX (ovenlysvinduer og skylights), VELFAC (facadevinduer), Rationel Vinduer (facadevinduer), Faber (dekoration og solafskærmning) og WindowMaster (naturlig ventilation).

Da VKR Holding skulle have bygget nyt hovedkvarter skete det på baggrund af en arkitektkonkurrence, som blev vundet af Hvidt & Mølgaard. Ønsket var fra starten at skabe en inspirerende, moderne arbejdsplads med kvalitetspræget og holdbar arkitektur som ramme. Byggeriet skulle samtidig være miljørigtigt og gøre brug af de nyeste teknologier.

White arkitekter A/S har været bygherrerådgiver på projektet og har bl.a. koordineret alle bygherreleverancer, mens Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S har været stået for konstruktioner, installationer, byggeledelse, fagtilsyn og projekteringsledelse. Også Arne Elkjær A/S Rådgivende Ingeniører har været involveret som rådgiver på opgaven.

Dagslys og transparens

Meget naturligt valgte bygherren, at firmaets egne produkter skulle være det gennemgående tema i byggeriet, og det har langt hen ad vejen været bestemmende for udformningen af byggeriet.

- Det som er nøgleordene i det her projekt er dagslys, det er transparens og det er energibevidsthed, siger arkitekt Peter Holsøe, som har stået for projektet. Peter Holsøe er desuden Kgl. Bygningsinspektør og partner i arkitektfirmaet Hvidt & Mølgaard.

- Selv om huset ser meget traditionelt ud udefra, så får du opfattelsen af et byggeri, som peger fremad, når du kommer ind i huset – og det er ikke mindst et resultat af det gode samarbejde med bygherren. Det er ikke et hus som provokerer, men det svarer efter vores opfattelse godt til det, som bygherren gerne vil signalere, nemlig gode materialer, velovervejethed og en klar holdning til, hvordan man udnytter dagslys.

- Det er et sundt og gedigent og gennemarbejdet, men også beskedent hus helt i tråd med firmaet og den kvalitet, de står for. Og det har faktisk været sjovt at skulle spille op til det koncept for os som arkitekter, fortsætter Peter Holsøe.

Parallelle sadeltage

Husets to længer mødes i en ret vinkel, hvis spids huser indgangsparti og receptionsområde. Ud mod enderne breder bygningerne sig ud. Huset er i to etager, men enden af den ene længe, som huser bl.a. storrumskontor og kantine drager fordel af det naturligt faldende terræn og folder sig ud i tre etager. Facaderne er beklædt med teglsten, mens tagfladerne er dækket af zink.

Hver længe eller bygningskrop er forsynet med parallelt liggende sadeltage med et fladt stykke imellem med indvendig afvanding. Tagopbygningen er med til at give bygningen et præg af villa frem for domicil, og giver mulighed for et langt større lysindfald fra de mange VELUX ovenlysvinduer, som tagfladerne er forsynet med.

Karnapper på huset med vindueselementer, som ligger i taget og via et knæk fortsætter ned i den lodrette del, bruges til at demonstrere på en helt naturlig måde, at VELUX vinduer ikke kun kan benyttes som tagvinduer.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 1

Bolig

Åhaven

Boliger i stringent variation

Kontorhus

Company House

Smukke facader på stribe

Kontorhus

Company Park Com2

Moderne kontorhus i grønne omgivelser

Kulturcenter

DR-Byen segment 4, Koncerthuset

Meteornedslag i Ørestaden

Bolig

Finderup Parken

Boliger i byen med egen park

Hotel og konference

First Hotel Vesterbro

Konferencepavillon i baggården

Bolig

Grønløkkeparken

Nye boliger på gammel industrigrund

Offentlige kontorer

Helsingør Byret

Helsingør Byret i vertikal beklædning

Hotel og konference

Hindsgavl

Kostald forvandlet til hotel

Offentlige kontorer

Kilde Allé

Udsigt og små oaser til skattefolket

Bolig

Magnolia Husene II

Elegance i Porcelænshaven

Domicil

Multiline

Højlager med omtanke

Bolig og kontor

Rørfabrikken

Markante boliger i højden

Domicil

ScanNet

Fra kosteskab til storkontor

Pengeinstitut

Sparbank

Afskærmet bank

Bolig

Stiagergrunden

Den spanske trappe i Værløse

Kontorhus

TV 2

TV 2 holder stilen

Domicil

VKR Holding

VKR-domicil i lysets tegn